Kalender

 • 03
  Mar

  Broodje Bahco (VPB)

  dinsdag 03 maart 12.00 - 13.45 uur
  Bruin-café VPB, Kapitein Nemostraat 20, Emmen

  Het Broodje Bahco is dé informele lunchbijeenkomst voor VPB-leden. Iedere bijeenkomst is weer verschillend, steeds zijn er andere onderwerpen die aan bod komen! Deze keer zijn we te gast in het bruin-café van de VPB aan de Kapitein Nemostraat 20 in Emmen. In een korte workshop van Claas Frankena gaan we het hebben over :

  Luisteren: hoe doe jij dat eigenlijk? 

  Iedereen heeft ermee te maken. Luisteren.

  Als leidinggevende ben je er wellicht heel bekwaam in. Het is het eerste wat je hebt te doen om te begrijpen wat de ander wil, toch? Dus alle leidinggevenden móeten er wel heel goed in zijn. Luisteren is dé standaard basistool voor íedere leidinggevende. Een specifiek vak tijdens de opleiding? Helaas niet! 

  Als het goed is wordt er ook naar jou geluisterd. Door je medewerker, je collega, je leidinggevende. En wat is jouw ervaring, luisteren ze ‘goed’ naar je? Of merk je verschil? Waar komt dat door? 

  Claas zal jullie meenemen in de verschillende manieren om te luisteren. Bewust maken van je eigen voorkeuren en valkuilen. De mogelijkheden. Ongetwijfeld met open deuren en zeker ook met eye-openers. Hoe je door flexibel te zijn in het luisteren meer verbondenheid creëert. De basis om mensen meer open te krijgen én in beweging te krijgen. En dat is iets dat álle leidinggevenden graag willen. Wie weet heb je na deze workshop voortaan aan een half woord genoeg …

  Na deze workshop hebben we een korte pauze met een broodje. Hierna gaat Albert Nieuwenhuis het hebben over:

  Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

  Het aantal werkende mantelzorgers is de afgelopen jaren sterk gestegen. Op dit moment is 1 op de 4 werkenden mantelzorger. Steeds meer mantelzorgers hebben moeite met de combinatie werk en zorg. Het risico van langdurige uitval is bij deze groep zeer groot, waarbij de kosten behoorlijk kunnen oplopen per medewerker per jaar. Als werkgever kun je er dus maar beter op voorsorteren en preventieve maatregelen nemen om dit soort kosten te voorkomen. Deze maatregelen leveren naast kostenbesparing vooral ook loyaliteit, werkplezier en een hogere productiviteit van de medewerker op.

  In deze korte workshop maakt u een globale analyse van uw eigen organisatie. Na afloop gaat u naar huis met concrete tips om te kunnen bepalen wat u kunt doen ter voorkoming van uitval en productieverlies.

  Programma: 

  12.00 ontvangst
   
  12.10 korte voorstelronde
   
  12.15 workshop Claas Frankena 'Luisteren: hoe doe jij dat eigenlijk?'

  12.45 pauze met een broodje
   
  13.15 workshop Albert Nieuwenhuis 'Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid'
   
  13.45 beoogde eindtijd
   

  AANMELDEN; office@vpb-emmen.nl

  Meer informatie over Claas Frankena www.claasmeteenc.nl

  meer informatie over Albert Nieuwenhuis www.nieuwadvies.nl

   

   

   

   

   
   
   
   
   
   

  Terug naar kalender