Kalender

 • 30
  Jan

  Toont u goed werkgeversschap? (VPB)

  donderdag 30 januari 15.30 - 17.00 uur
  VPB, Kapitein Nemostraat 20, Emmen

   

  Toont u goed werkgeverschap? Signaleer vroegtijdig de mogelijke financiële problemen bij uw werknemers en voorkom dat ze wellicht afglijden en uiteindelijk in een schuldsaneringstraject terechtkomen. Deze middag geeft Focare u als werkgever tips om de signalen te herkennen. 

  Meldt een werknemer zich ziek? Dan zal hij zeker wat mankeren. Maar de oorzaak is in een op de zes gevallen geen virus, maar een geldprobleem. De meeste mensen brengen een groot deel van hun tijd op hun werk door. Stress door schulden of andere financiële problemen kan ingrijpende gevolgen hebben in de vorm van ernstige lichamelijke en psychische klachten. Te veel stress vanwege financiële problemen kan leiden tot overspannenheid en burn-out. Overspannen mensen zijn vaak chronisch moe, gespannen, prikkelbaar, emotioneel labiel, hebben concentratieproblemen en slapen soms slecht. Om nog maar niet te spreken over een forse daling van hun arbeidsproductiviteit!

  Dit alles is het gevolg van een verstoord evenwicht tussen (financiële) zaken die stress opleveren en het vermogen deze stress te verwerken. 

  ‘Voor de werkgever zijn er de directe kosten die bijvoorbeeld een loonbeslag met zich meebrengen. Maar de verborgen kosten zijn nog vele malen groter’.  Bron recent onderzoek RTL nieuws.

  Arbo-online:
  ‘Werkgevers zouden een grotere rol moeten spelen bij voorkomen en bestrijden van verzuim

  Focare voorkomt financiële stress en zorgt voor financieel fitte werknemers. 

  Indien u geïnteresseerd bent om deze bijeenkomst bij te wonen, meld u dan aan via office@vpb-emmen.nl

  Wij hopen u te mogen begroeten. 

  Tot 30 januari aanstaande!

   

   

   

   

  Terug naar kalender