Budgetadviescentrum

Gemeente Emmen

 

Voor de meesten van ons is de vakantie voorbij. Tijd voor ons om weer in de pen te klimmen. Voor de vakantie hebben we aangegeven dat we over het Budgetadviescentrum (BAC) zouden schrijven.

U als werkgever kunt uw medewerker naar het Budgetadviescentrum verwijzen als u de indruk heeft dat het inkomen van uw medewerker op of rond bijstandsniveau ligt. Iemand van het Budgetadviescentrum kan dan meekijken of uw medewerker alle inkomsten/toeslagen ontvangt waar hij/zij recht op heeft. Ook bij het hebben van schulden of dreigende schulden zijn uw medewerkers bij het Budgetadviescentrum aan het juiste adres.

In situaties waarbij uw werknemer dreigt te worden afgesloten van water, gas en elektra, de woning wordt ontruimd of er beslag wordt gelegd op de inboedel, kan uw werknemer contact opnemen met het Budgetadviescentrum. Onze medewerkers kunnen advies geven en indien nodig verdere stappen met uw medewerker zetten. Natuurlijk kan er ook contact worden opgenomen over algemene informatie omtrent financiën.

Het maken van een afspraak kan uw medewerker digitaal op gemeente@emmen.nl of telefonisch op 14 0591 doen.

Uiteraard kunt u als werkgever altijd bellen het met Budgetadviescentrum wanneer u vooraf een situatie wilt bespreken.                                                                                                                                                    Voelt u zich ook vrij om contact met ons, Hanneke Gortmaker of Kim de Mik, op te nemen.

In onze volgende column zullen we uitleg geven en documenten met u delen over beslag op het inkomen door derden (en het doen van voorstellen aan schuldeisers).