Hallo Stage

Een innovatieve app voor studenten en ondernemers die elkaar zoeken


In samenwerking met Dutch TechZone ontwikkelt de VPB een innovatieve stage-app die bedrijven en studenten snel en makkelijk met elkaar in contact brengt. In de app en op de website van Hallo Stage presenteren bedrijven zichzelf door middel van een filmpje: wie zijn ze, welke stageplaats hebben ze en naar wie zijn ze op zoek. Studenten maken een profiel aan en laten in een filmpje weten welke opleiding ze doen, welke richting en welk jaar. De studenten zoeken vervolgens tussen de stageplaatsen en geven een like aan de juiste stage. Bedrijven zien alleen de studenten die hen een like hebben gegeven. Geven ze de student een like terug? Dan is er een match en ontvangen bedrijf en student via de mail elkaars contactgegevens. Bij het ontstaan van een match stopt de rol van Hallo Stage: bedrijf en student kunnen nu contact met elkaar opnemen om er samen iets moois van te maken.

Hallo Stage combineert de voordelen van verschillende social media: YouTube (communiceren met bewegende beelden, Twitter (kort en bondig) en Tinder (matchmaking).

Vanaf 1 juni zijn de app en de website actief. Momenteel worden bedrijven benaderd om hun filmpjes in de app te zetten, en vanaf september 2019 worden studenten vanuit hun opleiding geactiveerd om een profiel aan te maken. Geïnteresseerd? Kijk dan vanaf 1 juni op www.hallostage.nl en plaats je filmpje!

Wil je meer weten? Dat kan via Jacqueline Tuinbeek van Dutch TechZone (e-mail j.tuinbeek@emmen.nl of telefoon 06 15 46 68 29) of via Arda van Dam van de VPB (e-mail a.vandam@vpb-emmen.nl of telefoon 0591 65 34 54).