HRM Netwerk VPB

De VPB heeft sinds eind 2008, op initiatief van haar leden, een HRM Netwerk. Vanuit een werkgroep worden er ieder jaar onderwerpen aangedragen. Deze worden tijdens een bijeenkomst behandeld en wordt de kennis over het onderwerp gedeeld met de aanwezigen.

KALENDER 2019

dinsdag 29 januari 2019
VPB, Kapitein Nemostraat 20, Emmen

Op dinsdag 29 januari organiseert de VPB weer een HRM netwerkbijeenkomst in het bruin café in ons pand aan de Kapitein Nemostraat 20 in Emmen. Deze keer zal het thema zijn;  arbeidsskills - anders kijken naar werk. 

Frank Takens en Martijn Frölich van CareerUp zullen ditmaal een interactieve sessie verzorgen over dit thema. Hierbij gaat het over waar The war of talent begint, namelijk al tijdens de studie. Om daarin mee te kunnen doen is de verbinding tussen bedrijfsleven en het onderwijs onmisbaar. 

Frank Takens en Martijn Frölich zijn samen werkzaam voor CareerUp. Dit is een online carrièreplatform waar werkgevers, studenten en het onderwijs samenkomen. Werkgevers plaatsen vacatures voor stages en startersbanen op het platform en bereiken daarmee studenten van meerdere kennisinstellingen tegelijk. Studenten solliciteren via CareerUp eenvoudig met hun carrièreprofiel dat meer bevat dan slechts een CV (persoonlijkheid, skills, ambities en meer).

We gaan het deze bijeenkomst ook hebben over selectie op basis van skills in plaats van opleiding en werkervaring. Het belooft een praktische en interactieve bijeenkomst te worden, waar u wordt aangezet na te denken en anders naar werk te kijken. Onze directeur Herman Idema zal tijdens deze bijeenkomst zijn visie geven op het onderwerp.  

 

KALENDER 2018 

woensdag 28 november 2018
VPB, Kapitein Nemostraat 20, Emmen

Deze ochtend is er een HRM Netwerkbijeenkomst bij de VPB aan de Kapitein Nemostraat 20 in Emmen. Als thema is gekozen: Boeien en Binden van de werknemer. 

Iedereen/U begrijpt als geen ander hoe waardevol goed personeel kan zijn. Het aantrekken van personeel is al een forse uitdaging op zich, zoals in de vorige kennissessie aan bod is gekomen. In de huidige markt kan de medewerker kiezen bij welke werkgever hij gaat werken. Hoe zorg je er als werkgever nou voor dat je voor medewerkers interessant blijft? Wat geef jij medewerkers in tijden van chronisch tekort? Wordt er in het personeelsbeleid aandacht besteed de trends in de huidige arbeidsmarkt? Wat doet u eraan in uw organisatie om medewerkers te boeien en binden? In deze kennissessie willen we aandacht besteden aan dit thema. We willen dieper ingaan op de intrinsieke en externe motivatie van de medewerkere. Hoe houd u als werkgever dat vlammetje aangewakkerd?. We wisselen ervaringen uit en laten ons inspireren door gastsprekers Ronald Ipema en Richard van Kaam van YER. Zij zullen vertellen welke problemen er nu spelen, wat de trends zijn en hoe opdrachtgevers en YER met concrete casussen te maken krijgen. Het wordt een interactieve sessie met hopelijk voor velen een tool of een oplossing om direct mee aan de slag te gaan!

 

woensdag 26 september 2018 
VPB, Kapitein Nemostraat 20, Emmen

Deze ochtend is er een HRM Netwerkbijeenkomst bij de VPB aan de Kapitein Nemostraat 20 in Emmen. Als thema is gekozen: Werving & Selectie 2.0. 

Werven en selecteren in de huidige markt.

In de huidige arbeidsmarkt wordt het voor veel bedrijven steeds lastiger om goed personeel aan te trekken en te behouden. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over deze problematiek. We luisteren naar succesverhalen en laten ons inspireren door onze gastspreker Tom Eijgenraam.

Tom Eijgenraam is sinds 1994 werkzaam op de noordelijke arbeidsmarkt. Zo heeft hij onder meer gewerkt als senior accountmanager bij toonaangevende organisaties als Randstad, Yacht en Beljon + Westerterp. Op dit moment is hij als managing consultant bij Excellence AG German Engineering BV vanuit Groningen dagelijks bezig met het vinden en binden van technische professionals die projectmatig opdrachten uitvoeren bij strategische partners. Tom neemt ons mee de huidige arbeidsmarkt op. Hoe vind je de juiste mensen voor jouw organisatie en hoe zorg je ervoor dat je ze blijft binden en boeien?