Make it in Emmen

VPB Emmen werkt samen met het International Welcome Center North (IWCN), de Provincie Drenthe, de gemeente Emmen, NHL Stenden en de Stichting Marketing Regio Emmen (SMRE) aan het project Make it in Emmen. Daarmee is Emmen samen met Assen en Hoogeveen aangehaakt bij een breed initiatief om het aannemen van buitenlands personeel in Noord-Nederland te vergemakkelijken. Het betreft hier met name kenniswerkers op HBO of WO niveau. 

Het International Welcome Center North (www.iwcn.nl) bevindt zich in Groningen en is een one-stop-shop voor het regelen van alle praktische zaken voor buitenlanders die in Noord-Nederland aan het werk gaan, zoals het verkrijgen van een werk- en verblijfsvergunning. Daarnaast bieden ze informatie over zaken als het openen van een bankrekening, het regelen van verzekeringen, het kopen van een huis en de mogelijkheden voor kinderopvang. 
Ondernemers in Emmen kunnen gebruik maken van de diensten van het IWCN wanneer ze buitenlands talent willen aantrekken voor hun bedrijf.  

Iedere laatste donderdag van de maand vindt bij Growing Emmen het event Growing Global plaats voor studenten en bedrijven. Meer informatie en het programma zijn te vinden op www.growingglobal.nl