25 jaar Indufinish

05-10-2016

Op 23 september stelde Indufinish haar deuren open vanwege het feit dat het 25 jaar geleden Indufinish werd opgericht. Met haar veelzijdigheid en brede kennisniveau, is Indufinish in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot dé toeleverancier voor oppervlaktebehandelingstechnieken. Zij richten zich daarbij op maar liefst vijf segmenten: poedercoaten, KTL, voorbehandeling thermisch zink, anodiseren en galvanotechniek.

 

Indufinish
Begin jaren negentig trokken Han Kleijn sr. en jr. de stoute schoenen aan en werd Indufinish opgericht. Was men in de beginjaren in hoofdzaak actief op de natlakmarkt, met het groeien van de onderneming kwam ook de poedercoattechniek in huis en droeg deze bij tot een verdere groei. In 2000 was Indufinish naarstig op zoek naar een leverancier voor kunststof poedercabines en trof LBtec in de persoon van Wim Brandsema. Op de vraag of Wim kunststof cabines kon maken was een “kom maar op” voldoende voor de start van een voorzichtig samenwerkingsavontuur. Deze samenwerking werd almaar sterker en resulteerde in 2005 tot een “Fusie door Visie” en de nieuwe, gezamenlijke onderneming LBtec Indufinish B.V. Door de brede aanwezigheid in de oppervlaktebehandelende markt werd de crisis als een poederdeeltje weggeblazen. In 2014 werd besloten de bedrijfsnaam in te korten naar Indufinish

25 jaar Indufinish: 25 jaar innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid
De opdrachtgevers van Indufinish maken op verschillende manieren gebruik van expertise van Indufinish. Zo zijn zij voor de ene klant alleen de toeleverancier van componenten, terwijl ze voor de andere klant het ontwerp en installatie van een complete turnkey-oplossing verzorgen. Daarnaast houden zij zich ook bezig met reparatie, onderhoud en optimalisatie van bestaande installaties. De persoonlijke aanpak en deskundigheid om de wensen van een klant te vertalen naar een toepassing die in de praktijk ook werkt, maakt Indufinish tot een unieke speler in de markt. Zij streeft naar zeer hoge betrouwbaarheid in hun processen, service, leveringen en afspraken.

Terug naar het nieuwsoverzicht