3 en 4 november Technics4You 2016

12-07-2016

Technics4You 2016 

Voor het vierde jaar op rij organiseert het Drenthe College samen met de VPB, PABO en VO scholen Technics4You. Technics4You is bedoeld voor alle leerlingen uit het basisonderwijs groep 7 en 8 in Emmen, hun leerkrachten en ouders/verzorgers. Het project bestaat uit twee delen: een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen op donderdag en vrijdag, en op zaterdag bedrijfsbezoeken voor leerlingen en hun ouders. Het is de bedoeling de jongeren, en hun ouders/verzorgers enthousiast te maken voor een baan in de techniek. In de beeldvorming over techniek en bij het kiezen van een vervolgopleiding voor jongeren hebben de ouders een grote rol. 

Zelf doen

Het draait bij Technics4You om zien, doen en denken over techniek: de leerlingen zien een film over techniek; ze doen mee door zelf een werkstuk te maken en ze testen hun kennis in een quiz. Het project wordt begeleid door techniekstudenten van het MBO, de PABO, VO Scholen en docenten. 

Gereedschapskoffertje

De betrokken bedrijven krijgen de gelegenheid om zich te presenteren. De manifestatie wordt afgerond met het uitdelen van gereedschapskoffertjes. In deze koffertjes zitten waardebonnen die de leerlingen een week later bij de deelnemende technische bedrijven kunnen inwisselen voor iets leuks. 

Vorig jaar deden er ruim 800 basisschoolleerlingen mee verdeeld over twee dagen. Ook dit jaar zal Techniscs4You weer de donderdag en vrijdag (3 en 4 november) voorafgaand aan de Open Bedrijven Dag worden gehouden. Voor deze twee dagen zijn we nog op zoek naar sponsoren. Wilt u een bijdrage leveren aan deze dag, laat het weten!! Uw bijdrage mag bestaan uit een financiële donatie of kan ook in natura zijn. Informeer bij Marchel Arling van het Drenthe College (m.arling@drenthecollege.nl of 06- 54941087) of Liesbeth Horstmann (l.horstmann@vpb-emmen.nl of 06-15473546), naar de mogelijkheden 

 

Technics4You 2015

Terug naar het nieuwsoverzicht