Aandacht voor vernieuwingen zorgverzekering per 2020 tijdens de ALV van de VPB

16-05-2019

 

De Algemene Leden Vergadering van de VPB vond plaats op dinsdag 14 mei jl. Ditmaal werden wij ontvangen in het vernieuwde bedrijfsverzamelkantoor van de EMCO-Groep en MENSO aan de Abel Tasmanstraat. Na een rondleiding bij MENSO, opende voorzitter Jelle Dokter de vergadering.

Jelle Dokter (voorzitter VPB) 

Heidy Postma, directeur van MENSO, heeft de leden vervolgens alles verteld over wat MENSO kan betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aansluitend vond de formele vergadering plaats, waarbij Jelle Dokter de leden onder andere heeft geïnformeerd over de plannen van de VPB om samen te gaan met de OKE. Roy Posthuma (penningmeester VPB) heeft de cijfers gepresenteerd, welke werden goedgekeurd door de kascommissie bertaande uit de VPB-leden Adri Wischmann (IOT Nederland) en Jan Kupers (Wireless Value). Herman Idema (directeur-bestuurder VPB) lichtte de leden in over onze lopende projecten, zoals Zon op Dak en Hallo Stage. 

Heidy Postma (directeur MENSO)

Jan Blokzijl van VPB-lid Zilveren Kruis Achmea nam het stokje over van Herman en heeft ons voorlichting gegeven over zowel de ontzorgverzuimverzekering als de Zorg Inhoudelijke Afspraken. Er gaat e.e.a. veranderen per 1 januari 2020. De presentatie hiervan vindt u hieronder.

Vervolgens was er aandacht voor Sigrid's Garden, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Hans ten Cate, directeur van het gelijknamige hotel, vertelde ons het verdrietige relaas rondom de ziekte en het overlijden van zijn vrouw Anita en het belang van een initiatief als Sigrid's Garden. Jaap Boer, directeur en oprichter van inloophuis Sigrids Garden, heeft ons verteld hoe mensen hier steun kunnen vinden in een moeilijke periode in hun leven door onder andere het ontmoeten van lotgenoten. Ook biedt het huis afleiding door bijvoorbeeld creatieve workshops of ontspanningsoefeningen. Graag roepen wij ondernemers op een jaarlijkse bijdrage te doneren, financieel of in natura om het voortbestaan van het inloophuis te kunnen verzekeren.

Na afloop was er gelegenheid nog wat na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Wij willen graag de EMCO-Groep en MENSO bedanken voor hun gastvrijheid en onze leden voor hun aanwezigheid.

 

Klik hier voor de presentatie van Zilveren Kruis Achmea

 

Klik hier voor de presentatie van de VPB

 

   

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht