Advocaat Mariska Harbers start eigen kantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht

10-03-2014
“Ik ben ervan overtuigd dat je in veel conflicten over arbeidsrecht meer bereikt met een goed gesprek, een oplossingsgerichte houding en duidelijke afspraken, dan met een rechtszaak. Soms is de weg naar de rechtbank echter niet te vermijden en dan moet je de procedure voortvarend en met kennis van zaken voeren. Goede afspraken vooraf kunnen conflicten vaak voorkomen.” Mariska Harbers is advocaat op het gebied van arbeidsrecht en heeft sinds kort in Emmen een eigen kantoor.
“Ik houd mij alleen bezig met arbeidsrecht. Daarin heb ik mij echt gespecialiseerd. Dat lijkt beperkt, maar dat is niet zo. Het arbeidsrecht betreft alles dat met de arbeidsrelatie te maken heeft, van het maken van een goede arbeidsovereenkomst op maat, tot  ingewikkelde ontslagzaken, maar ook ziekte, reorganisaties en CAO kwesties. Arbeidsrecht is niet iets wat je ‘er even bij doet’.”  De specialiste in arbeidsrecht benadrukt dat ze zowel werkgevers als werknemers terzijde staat. Ze doet ook zogenaamde toevoegingszaken. “Ik maak geen verschil”.
Nadat ze een groot aantal jaren in verschillende functies in het bedrijfsleven werkzaam was, kwam Mariska Harbers als advocaat in dienst bij een middelgroot kantoor. “Daar heb ik de benodigde ervaring met en passie voor het arbeidsrecht opgedaan,” vertelt ze. Nadat ze met succes een specialisatieopleiding in het arbeidsrecht had afgerond, besloot ze  zelfstandig een arbeidsrechtkantoor te beginnen. Ze streek neer in het gebouw aan de Nautilusstraat 3  op het bedrijventerrein Bargermeer, waar onder andere ook de Vereniging Parkmanagement is gevestigd.  De specialisatie in arbeidsrecht is een zeer bewuste keuze, zegt Mariska Harbers. “Het arbeidsrecht kun je niet alleen uit wetboeken halen. Het wordt ook gevormd door onderlinge afspraken tussen werkgevers en werknemers en door de rechtspraak. In de rechtspraak wordt aan de hand van specifieke kwesties bepaald hoe de wet in de praktijk moeten worden uitgelegd. Het is dan ook belangrijk dat je als arbeidsrechtadvocaat goed op de hoogte bent van de nieuwe ontwikkelingen, zeker nu er zoveel nieuwe regelgeving in de maak is”
“Ik heb weliswaar een eigen kantoor, maar geen kantoortijden,” zegt Mariska Harbers. “Ik bedoel daarmee dat ik er niet ben tussen negen en vijf, maar juist wanneer een werkgever of en werknemer mij nodig heeft. Dat kan ook op zaterdag of ’s avonds zijn. Of juist heel vroeg. Ook daarmee wil ik mij onderscheiden, net als met mijn specialisatie in arbeidsrecht.”Foto (vrij van rechten):Advocaat Mariska Harbers, puur gespecialiseerd in arbeidsrecht

Meer informatie: Mariska Harbers, Advocatenkantoor Mariska Harbers, telefoon 0591 – 20 04 14

Terug naar het nieuwsoverzicht