Afsluiting Interreg project In For Care in Noorwegen

10-12-2019

 

Eind november reisde Arda van Dam namens de VPB af naar het Noorse Kristiansand voor de afsluiting van het Interreg project In For Care. Tijdens de Final Conference op 20 november presenteerden alle partners van het project (afkomstig uit Noorwegen, Zweden, Denemarken, Schotland, België en Noord-Nederland) de resultaten die ze met behulp van dit project hebben bereikt. Twee keynote-speakers gingen dieper in op onder meer vrijwilligerswerk en de positionering van mantelzorgers in de Europese samenleving. Ook de combinatie werk en mantelzorg, het speerpunt van de VPB in dit project, kwam daarbij aan bod. Tijdens een paneldiscussie over policy change kon Arda als onderdeel van het panel meer vertellen over de website Mantelzorg Infopunt, waarop specifiek voor werkgevers informatie te vinden is over het succesvol combineren van werk en mantelzorg. Waarom is het zo belangrijk om hier als werkgever aandacht voor te hebben en wat kun je concreet doen om het goed te laten werken?

Het panel met 2e van links Arda van Dam

Nederland loopt duidelijk voorop met het traject van bewustwording onder werkgevers en met de daadwerkelijke stappen die gezet worden om mantelzorgvriendelijk beleid bij steeds meer bedrijven en organisatie door te voeren. Mantelzorgvriendelijk beleid is geen rocket science, met een paar veranderingen in je personeelsbenadering kun je al heel veel bereiken. De informatie die op de website staat is in het Engels beschikbaar gesteld voor de andere In For Care partners onder de titel ‘Social Care. A Dutch Approach’.    


De bijeenkomst in Noorwegen vormde de afsluiting van het Europese project In For Care maar betekent zeker niet het einde van onze aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg. Nu de website staat zullen we www.mantelzorginfopunt.nl via steeds meer kanalen onder de aandacht brengen. Naast deze gratis online informatie voor werkgevers is er de mogelijkheid om meer de diepte in te gaan tijdens de korte workshop ‘Beleidsontwikkeling mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid’ (duur: 1,5 uur) of tijdens de intensievere cursus ‘Beleidsontwikkeling en gespreksvaardigheden mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid’( duur: 3 sessies van 2 uur).

Interesse of eerst meer informatie? Neem dan contact op met Arda van Dam via a.vandam@vpb-emmen.nl.

 

 

Boekje Gezond in Drenthe met daarin aandacht voor de resultaten van het project In for Care. Indien u belangstelling heeft voor dit boekje, kunt u dit aanvragen bij de VPB via a.vandam@vpb-emmen.nl 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht