Ambassadeurs van de techniek gezocht!

22-11-2016

                                          

    

 

Namens de Technetkring Emmen (hierin participeren o.a. Drenthe College, Esdal College, Hondsrug College, diverse bedrijven, TechniekTalent.nu en VPB) breng ik graag onderstaande onder uw aandacht en die van uw jonge medewerkers. 

Wie kunnen jongeren nu beter enthousiasmeren voor de techniek dan jongeren zelf? Hiervoor is Ambassadeurs van de Techniek in het leven geroepen. Ruim negentig Ambassadeurs die hart hebben voor techniek gaven afgelopen schooljaar ruim 300 voorlichtingen aan leerlingen die voor hun sector/profielkeuze stonden. De voorlichtingen werden door de leerlingen beoordeeld met een 8. En meer dan 100 middelbare scholen willen graag dat de Ambassadeurs volgend schooljaar weer langs komen. Daarvoor worden weer nieuwe enthousiaste jongeren, die opgeleid willen worden tot Ambassadeur, gezocht.

Voor wie?
Een Ambassadeur van de Techniek is 30 jaar of jonger, volgt een opleiding op een ROC of HBO of is al werkzaam in de techniek. Natuurlijk beschikt hij of zij over goede communicatieve vaardigheden en is niet bang om voor een groep te staan. 

Wat gaat de Ambassadeur doen?
Alle ambassadeurs krijgen een kosteloze training in de vorm van vier avonden waarin ze werken aan onder meer hun communicatie- en presentatievaardigheden. Daarna gaan de Ambassadeurs op pad: in de regel verzorgt een ambassadeur (in duo’s) minimaal vier interactieve voorlichtingen op scholen in de regio (+/- drie dagdelen per schooljaar) en staat hij of zij op minimaal één beurs om jongeren te informeren over de technieksector (één dag per schooljaar).

Wat krijgt de Ambassadeur ervoor terug?
 een geweldig leuke ervaring
 ervaring in presenteren en communiceren
 een certificaat
 een vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding

Heeft uw bedrijf een echte ambassadeur in huis? Hij of zij kan dan een wezenlijke bijdrage
leveren aan het promoten van de techniek en het onder de aandacht brengen van uw
bedrijf! Kortom: Heeft uw bedrijf werknemers tussen de 17 en 30 jaar die het leuk vinden
om deze uitdaging aan te gaan? Geef hen dan de kans en pluk als bedrijf de voordelen!

Trainingsdata voor de noordelijke regio:  Noord (Groningen, Friesland, Drenthe): februari/maart 2017 (exacte data volgen nog). Tijd: 17:00 – 21:00 uur, inclusief avondeten.

Indien in de regio Emmen 10 of meer potentiële ambassadeurs zich aanmelden, dan kunnen de trainingen in Emmen gegeven worden.

Meer informatie en Aanmelden:
Walter Oosterhoff Teamleider vakcollege leerjaar 3 en 4 Hondsrug College

T: 0591-65 79 72
M: 06-81 43 51 24
E: wj.oosterhoff@hondsrugcollege.nl  

Aanvullende informatie is ook te vinden op: www.techniektalent.nu/wereld-van-techniek/word-ambassadeur  

! Om de trainingen voor de toekomstige Ambassadeurs in Emmen te kunnen organiseren, is het van belang dat aanmeldingen verlopen via Walter Oosterhoff !

Terug naar het nieuwsoverzicht