Bedrijfsleven wil dubbele N34 naar Coevorden en Rundedal geschikt maken als recyclingpark

11-06-2014
Het bedrijfsleven in Emmen en Coevorden maakt zich bij Provinciale Staten van Drenthe opnieuw sterk voor de verdubbeling van de autoweg N34 tussen Holsloot en Coevorden en eventueel tot aan Hardenberg. Een optimale bereikbaarheid van de regio is van groot belang voor het bedrijfsleven. Niet alleen om nieuwe bedrijven aan te trekken, maar ook om bestaande bedrijven te laten floreren. De ondernemers pleiten verder voor verdubbeling van de weg Emmen-Klazienaveen, een hoofdverbinding voor het bedrijventerrein Bargermeer bij Emmen. Vanuit het bedrijfsleven wordt er bij de Provincie ook voor gepleit om in het voormalige tuinbouwgebied Rundedal grootschalige recyclingbedrijven mogelijk te maken. Onder andere om een aantal ingeklemde recyclingbedrijven vanuit Emmen daar naartoe te kunnen verplaatsen.
 
Het pleidooi namens het bedrijfsleven van Emmen en Coevorden kwam uit de mond van directeur Herman G. Idema van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) en werd gehouden tijdens de behandeling van het nieuwe Provinciaal Omgevingsplan door Provinciale Staten.
 
Verdubbeling van de N34 naar Coevorden en eventueel tot aan Hardenberg is volgens de ondernemers belangrijk vanwege de groeiende logistieke activiteit in de regio door de zogenaamde Dryport ontwikkeling. De gemeenten Hardenberg, Coevorden, Hoogeveen en Emmen ontwikkelen zich bovendien steeds meer tot één arbeidsmarktregio, waarbij een goede, gelijkwaardige bereikbaarheid van de daar gelegen bedrijventerreinen van groot belang is.
 
Het pleidooi voor de verdubbeling van de weg Emmen – Klazienaveen is ingegeven door de visie dat voorkomen moet worden dat het verkeer steeds vaker vastloopt op de belangrijkste toegangsweg voor de grote Emmer bedrijventerreinen. Daarom moeten maatregelen genomen worden voor er echt een probleem ontstaat.
 
VPB-directeur Herman G. Idema stelde verder dat het voormalige tuinbouwgebied Rundedal bij Klazienaveen door de Provincie moet worden aangemerkt als locatie voor de vestiging van grootschalige recyclingbedrijven. Die kunnen daar dan vanaf verschillende andere bedrijventerreinen in Emmen worden geconcentreerd. 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht