Bedrijventerrein Klazienaveen start met Keurmerk Veilig Ondernemen

14-03-2014
De ondernemers op het Bedrijventerrein Klazienaveen willen het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen verwerven. Ze gaan daarbij samenwerken met de gemeente Emmen, Politie, Brandweer en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen, de VPB. De VPB organiseert en coördineert het project. Zij heeft inmiddels op verschillende plaatsen in de gemeente Emmen de nodige jaren ervaring opgebouwd met het gereed maken van bedrijventerreinen voor het KVO-B certificaat en het behouden ervan.

Afgelopen donderdag, 13 maart, heeft de aftrap bijeenkomst plaatsgevonden bij Westhart Brandbeveiliging. Onder toeziend oog van de aanwezige, politie, brandweer en ondernemers werd de samenwerking bekrachtigd door wethouder economische zaken de heer B. Arends en directeur VPB Herman Idema.

Het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen betekent actie voor zowel de ondernemers zelf, als voor de overheid. Welke acties dat precies zijn, wordt duidelijk nadat de bestaande situatie op het Bedrijventerrein Klazienaveen in beeld is gebracht. Hierbij wordt zowel gekeken naar het openbaar gebied, als ook naar de panden en bedrijfsterreinen van de ondernemers. Waar nodig moeten aanpassingen of verbeteringen worden uitgevoerd, voordat een officiële ‘schouw’ wordt gehouden, een rondgang overdag en ’s nachts om de veiligheid van het bedrijventerrein te beoordelen. Voor ondernemers levert het KVO-B certificaat niet alleen een veiliger omgeving op, ze kan ook financieel voordeel betekenen bij het afsluiten van een aantal verzekeringen, omdat verzekeraars bepaalde risico’s op gecertificeerde terreinen lager inschatten.

De VPB heeft inmiddels KVO-B trajecten uitgevoerd op het bedrijventerrein Bargermeer, bedrijventerrein Barger-Oosterveld en Businesspark Meerdijk. Het Bedrijventerrein Klazienaveen wordt het vierde.
Terug naar het nieuwsoverzicht