Wat is eigenlijk Intellectueel Eigendom (IE)?

02-11-2018

Gijs van Hoorn van Octrooicentrum Nederland liet op dinsdag 30 oktober jl. zijn licht schijnen over het onderwerp Intellectueel Eigendom tijdens een bijeenkomst bij de VPB. Vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is hij één van de voorlichters die ondernemers informeren over de mogelijkheden, misverstanden en aandachtspunten bij het aanvragen van octrooirechten. 

Wat is eigenlijk intellectueel eigendom en wat kun je ermee? Aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk en een praktische opdracht voor de deelnemers ging de heer van Hoorn in op het waarom van een aanvraag, de criteria om octrooirecht te kunnen verkrijgen, en het verschil tussen octrooirecht en onder andere auteursrecht, merkrecht en modelrecht.

Kon u niet aanwezig zijn bij deze bijzonder leerzame en onderhoudende bijeenkomst? Meer informatie over octrooien is te vinden op www.rvo.nl/octrooien.

Wilt u graag één van de workshops volgen die de RVO biedt over het onderwerp? De workshopagenda is terug te vinden op www.rvo.nl/octrooiagenda.

 

Klik hier om de presentatie te zien


Foto: Guido Hansman, Hansman Foto en Beeldwerk

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht