Bijeenkomst laaggeletterdheid bij De Groot Installatiegroep zeer geslaagd

13-09-2018


Donderdag 6 september vond er een bijeenkomst over laaggeletterdheid plaats bij De Groot Installatiegroep in Emmen. Na de hartelijke ontvangst met koffie, thee en lekkernijen en een welkomstwoord van directeur Marcel de Groot, werd de bijeenkomst geopend door wethouder Robert Kleine. Het eerste exemplaar van het geestige boekje ‘Lopend Buffet’ werd overhandigd aan schrijver / illustrator Jan van der Voo en de voorlopige opbrengst werd middels een check gedoneerd aan Marchien Brons van bibliotheek Emmen t.b.v. van bestrijding van laaggeletterdheid.

 

 

Vervolgens werd het woord gegeven aan onderzoeker Maurice de Greef, die onderzoek doet naar laaggeletterdheid op de werkvloer in Drenthe en ons veel kon vertellen over de gevolgen die laaggeletterdheid met zich meebrengen op zowel privé- als werkterrein.

Eric van Oosterhout nam het stokje over. Naast dat hij burgemeester is van de gemeente Emmen, is hij ook voorzitter van het bondgenootschap voor geletterd Drenthe. Burgemeester van Oosterhout interviewde ervaringsdeskundige Hendrik. Hendrik vertelde hoe het was om niet te kunnen lezen en hoe fijn het is dat nu wel te kunnen. Tegenwoordig is Hendrik ambassadeur en heeft zelfs een eigen tijdschrift over laaggeletterdheid.

 

 

Caroline Habing vertelde ons wat Het Taalpunt concreet kan betekenen voor werkgevers die te maken hebben met laaggeletterden.

Tot slot tekenden onze voorzitter Jelle Dokter en gastheer Marcel de Groot een intentieverklaring, waarin zij beloofden laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen en zich in te zetten voor een geletterd Drenthe. Hierna volgden diverse ondernemers het voorbeeld.

 

 

Onder het genot van een hapje en een drankje, werd er nog wat nagepraat.

Wij danken iedereen die zich heeft ingezet voor deze bijeenkomst en met name De Groot Installatiegroep voor hun gastvrijheid.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht