Bijeenkomst Werk & Mantelzorg en ALV geslaagd

28-12-2012
Donderdag 13 december jl. heeft de VPB haar halfjaarlijkse ledenvergadering gehouden bij Utopolis in Emmen. Deze keer was het een speciale editie! Aan de ledenvergadering werd namelijk de landelijke erkenning "Wij werken mantelzorgvriendelijk" gekoppeld. De VPB, Sedna Welzijngroep, Zilveren Kruis Achmea, Univé Dichtbij en Dokter Schoonmaakorganisatie kregen uit handen van wethouder Henk Jumelet deze erkenning uitgereikt. Deze erkenning staat voor de unieke samenwerking tussen zorgverzekeraars, welzijnsorganisaties en bedrijfsleven. Met deze samenwerking wil de VPB werkgevers ontlasten en de werknemers inzetbaar houden.

Voordat de erkenning werd uitgereikt werd eerst een forum gehouden met als onderwerp: "Waarom dit initiatief?"met Ciska van Huizen (bestuur VPB), Lia Kasteel (Zilveren Kruis Achmea), Hans Berkhof (Univé Dichtbij), Anita de Groot (De Groot Installatiegroep) Gert Jonker (Sedna Welzijngroep) en Jelle Dokter (Dokter Schoonmaakorganisatie. Laatsgenoemde werd ook geïnterviewd door dagvoorzitter José Martin over het hoe en waarom van zijn deelname. Anita de Groot tekende een intentieovereenkomst om Werk & Mantelzorg onder aandacht te brengen binnen het bedrijf in 2013.

Na een korte pauze hield voorzitter Dries de Wit van de VPB een welkomstwoord. hierin blikte hij terug op een turbulent 2012, de regeringsplannen en hij blikte vooruit op 2013.
Herman Idema gaf een overzicht van alle projecten in 2012 en van de nieuwe projecten die alweer op stapel staan in 2013 zoals Green Deal.

Na sluiting van de vergadering praatte een ieder onder het genot van een drankje en een hapje nog wat na en ging weer huiswaarts.

Openingswoord wethouder de heer Jumelet
(foto J. Anninga)

Terug naar het nieuwsoverzicht