Brochure Samenwerken Loont | Arbeidsmarktregio Drenthe

22-12-2017

In dit magazine van de gemeente Emmen staan de resultaten uit de Arbeidsmarktregio Drenthe. Er zijn prachtige initiatieven ontstaan waarbij mensen aan het werk geholpen worden. Want dat is het doel: samen meer mensen richting een duurzame, passende baan begeleiden. Er gebeurt heel veel in de Arbeidsmarktregio Drenthe! Een goede samenwerking tussen gemeenten, UWV, werkgevers en opleiders is van groot belang om werkzoekenden door te laten stromen naar duurzame banen.

De Arbeidsmarktregio Drenthe doet dit op uiteenlopende wijze
Soms is het voor een werkgever lastig om de juiste vakmensen te vinden. De arbeidsmarktregio Drenthe probeert daarom vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld door mensen op te leiden tot hoogspanningsmonteur op een boorplatform op zee of tot podoloog. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld ook het begeleiden van mensen naar een passende baan in
Duitsland door het Grensteam. 

Matchingsapp
Een nieuwe manier om werkzoekenden meer regie te geven op het vinden van een geschikte baan, is de Matchingsapp. Door het aanmaken van een profiel heeft de werkzoekende inzage in alle vacatures in de Arbeidsmarktregio Drenthe. Werkgevers kunnen hun vacatures aanbieden via de app.
Een mooie manier om sneller en efficiënter op

Duurzame inzetbaarheid zo doen we dat in Drenthe
Werknemers gezond en inzetbaar houden. Met die intentie is het project ‘Duurzame inzetbaarheid, zo
doen we dat in Drenthe’ in oktober gestart. Verschillende bedrijven in Drenthe gaan aan de slag om hun werknemers duurzaam inzetbaar te houden.
Het project ‘Duurzame inzetbaarheid’ is ontwikkeld om optimaal gebruik te kunnen maken van de (groei)potentie van de regio en tegelijk te werken aan de uitdagingen die er liggen. Denk aan het opleidingsniveau in de regio, bijscholing binnen bedrijven en de gezondheid van werknemers. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van werknemers hoger dan in andere gebieden van het land, terwijl jongeren wegtrekken.
Op pagina 9 vindt u het artikel in de brochure.

klik hier om de brochure te downloaden.

Terug naar het nieuwsoverzicht