Broodje Bahco bij WILDLANDS over een duurzaam dierenpark!

10-10-2019

 

Afgelopen dinsdag de 8e oktober werd het broodje Bahco georganiseerd voor de leden van de VPB bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Na een kort voorstelrondje van de aanwezigen en een heerlijke lunch bestaande uit soep en broodjes, werd door Mark van der Veen een presentatie gegeven over het duurzaamheidsverhaal van WILDLANDS.

Een verhaal dat niet bij iedereen bekend is, maar toch ontzetten actueel is binnen het bedrijfsleven. Wist u bijvoorbeeld dat er in het park een beweegbare biocomposiet brug bevindt welke speciaal voor WILDLANDS is gemaakt? En dat bijna het gehele park is voorzien van LED verlichting? Verder bevinden zich in het park 2 waterbassins waarin regen wordt opgevangen, wat uiteindelijk op het park wordt hergebruikt.  Er zijn 8 bassins van dierenverblijven zoals van de nijlpaarden, ijsberen. olifanten etc. waarvan het water wordt gezuiverd en weer wordt hergebruikt. Ook zijn er zonnepanelen geïnstalleerd en door Mark werd verteld dat een deel van de materialen van de veelbesproken traverse weer hergebruikt zijn in het park. Dit alles en nog en nog veel meer draagt bij aan de duurzaamheid van het dierenpark. 

 

Presentatie door Mark van der Veen

 

Na de presentatie werd door de deelnemers aan een rondleiding door het park begonnen. Met een heel andere bril werd gekeken naar de verschillende onderdelen van en in het park. Er werd niet alleen gelet op de prachtige dieren en de avontuurlijke werelddelen, maar ook op de fijne duurzame details, die na de presentatie meer opvielen.

Door Mark werd verteld dat zij de ondernemers van Emmen graag een keer verwelkomen voor een (duurzaam) bedrijfsuitje, vergadering of feest bij de meest avontuurlijke locatie van Drenthe

Na nog een laatste dankwoord van Mark van der Veen en een slotwoord van Herman Idema van de VPB kwam er een einde aan dit broodje en ging een ieder weer zijn weg. 

Wij willen Mark en WILDLANDS Adventure Zoo Emmen hartelijk dankzeggen voor de warme ontvangst.

 

 

Rondleiding door het dierenpark

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht