Broodje Bahco - (Brand)- Veiligheid is een keuze?

10-10-2017

 

De netwerklunch het Broodje Bahco voor en door leden van de VPB, werd maandag 9 oktober jl. gehouden bij Harwig B.V. aan de Atlantis 3 in Emmen. Als thema was gekozen voor 'Gebouwenbeveiliging'.

Na de ontvangst werd een korte voorstelronde gehouden onder de leden die aangeschoven waren bij dit Broodje. Onder het genot van een heerlijke lunch werd de 1e presentatie over Harwig Beveiligingstechniek gegeven door Alfred Veldsink. In deze presentatie werd meer verteld over Harwig en over de toekomstige trends en ontwikkelingen. Ook werd verteld dat Harwig zich bezig houdt met onder meer brandbeveiliging en toegangscontrole. 

Klik hier om de presentatie van Harwig te zien

Harwig - Alfred Velsink 

Na de 1e presentatie kwam Chiel Duursema van AIVN aan het woord. Hij stelde onder meer de vraag of brandveiligheid een keuze is. Hierbij moet gedacht worden aan waaraan voldaan moet worden, wie de belanghebbende partijen zijn en hoe erop toe wordt gezien. Verder werd verteld dat in 2020 de omgevingswet veranderd wordt. De doelstelling hiervan is;

-vergroten inzichtelijkheid, voorspelbaarheid en gebruiksgemak
-samenhangende benadering in beleid, besluitvorming en regelgeving
-vergroting bestuurlijke afwegingsruimte
-versnellen en verbeteren besluitvorming

Aan het einde van deze presentatie werd met de deelnemers een quiz gehouden over het onderwerp. Winnaar Hans Hammink (interim directeur VPB) mocht een fles wijn mee naar huis nemen. 

Klik hier om de presentatie van AIVN te zien

AIVN - Chiel Duursema

Na een rondleiding door het bedrijf werd afgesloten met koffie en thee en ging ieder weer zijn eigen weg. 

 

 

Welkomstwoord Hans Hammink (interim directeur VPB)

 

Aandachtige luisteraars

 

Foto's van VPB-lid Guido Hansman van Hansman Foto en Beeldwerk

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht