Broodje Bahco; Leiding geven in de frontlinie

03-12-2019

 

In het altijd gezellige bruine café aan de Kapitein Nemostraat 20 werd op dinsdag 3 december een Broodje Bahco gehouden met als thema ‘Leidinggeven in de frontlinie’. Onder het genot van een heerlijke lunch peilden Richard Lubbers en Louwe van der Wal van Inextern de vragen en verwachtingen bij de aanwezigen en boden naar aanleiding van vraagstukken uit de praktijk handige tips. De positie van de frontliniemanager is immers een lastige: vaak is het iemand die vanuit een team is opgeklommen naar deze positie tussen de werkvloer en het hoger management. Hoe zorg je dat je één bent met het team zonder aan gezag in te boeten? Dit gezag verdien je deels doordat je verbonden bent met je team en deels door ervoor te zorgen dat je op één lijn zit met de andere frontliniemanagers. Ook met hen vorm je een team. Het vereist lef, pro-activiteit en heldere communicatie om uit de waan van de dag te stappen en de balans te vinden tussen de vragen vanuit het team en de verwachtingen vanuit het management. In die heldere communicatie zijn de drie A’s onmisbaar: afstemmen, afspreken en aanspreken.

 
Voordat we deze leerzame bijeenkomst moesten afsluiten werd nog kort ingegaan op de vier ’knoppen’ waar je als leidinggevende aan kunt draaien: willen, kunnen, moeten en mogen.  Meer daarover is terug te vinden in de bijgaande presentatie. Bij vertrek kregen alle aanwezigen het boekje ‘Leidinggeven in de Frontlinie. De kunst van het balanceren’ uitgereikt.

Kon u er op 3 december niet bij zijn maar bent u wel nieuwsgierig geworden naar het onderwerp en de oplossingen? Neem dan contact op met Inextern via info@inextern.nl

 

Klik hier om de presentatie te zien

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht