Broodje Bahco Zakendoen in Duitsland druk bezocht en een eyeopener!

21-03-2016

Afgelopen maandag, 14 maart,  werd het Broodje Bahco bij Flynth gehouden. Het thema was 'Zakendoen met Duitsland'. De fysieke grens is maar een paar kilometer verwijderd van Emmen en er is een groot achterland beschikbaar, dus waarom zou je geen zakendoen in Duitsland?

Na het welkomstwoord van Liesbeth Horstmann en de voorstelronde van de aanwezigen nam Klaas Muis, vestigingsdirecteur Flynth Emmen, het woord. Hij vertelde in het kort hoe Flynth Emmen is ontstaan en georganiseerd.

Vervolgens nam Harry Weusthuis, Accountmanager Internationaal, de presentatie over. Het blijkt dat ondernemers zich nogal laten afschrikken door de barrières die er schijnbaar zijn. Er heerst in Duitsland zeker een andere cultuur, iemand aanspreken met du is niet iets waar je mee begint. En ja, je Duits dient goed te zijn, zowel in spraak als in schrift.
Daarnaast zijn er verschillende vormen van belasting waar je rekening mee moet houden. Zoals hoeveel uur een medewerker in Duitsland werkt. Dit alles zijn geen onoverkomelijke zaken als je een goed plan en een gedegen voorbereiding hebt.

Flynth Emmen heeft al een ruime ervaring met zakendoen in Duitsland. Ze hebben sinds ruim 8 jaar een speciale Duitsland desk waar vragen neergelegd en adviezen ingewonnen kunnen worden. Harry Weusthuis gaf een rondleiding door de verschillende omgangsvormen en regels die er in Duitsland bestaan. Tevens attendeerde hij de aanwezigen op het spreekuur dat Flynth iedere 4e donderdag van de maand organiseert. Het spreekuur is voor iedereen geopend, wel graag van te voren aanmelden. Zie voor de meer informatie http://www.flynth.nl/duitsland-desk 

Broodje Bahco Flynth 14 maart 2016

Terug naar het nieuwsoverzicht