Buzz on Tour in Emmen

18-05-2017

Donderdagmiddag, 11 mei, was de Buzz on Tour in Emmen na ’s morgens Noordenveld te hebben aangedaan. De oude Amerikaanse Schoolbus, vol met informatie over mantelzorg en de combinatie van werk en mantelzorg, werd verwelkomd op de parkeerplaats bij Lampe Vitaal.

De gasten, onder wie wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen, stapten onder het genot van een frisse smoothy in de bus. Wethouder Jan Bos mocht als bestuurder van Emmen eerst achter het stuur plaatsnemen en vertellen hoe hij de toekomst ziet; gewoon doen was zijn kernwoord. Niet kijken afwachten, maar gewoon doen en aan de slag.

Wethouder Jan Bos

Tezamen met alle aanwezigen werd er gesproken over het thema werk en mantelzorg, waarbij Jelle Dokter, directeur van Dokter Schoonmaakorganisatie en voorzitter van de VPB, zijn ervaringen deelde over mantelzorgvriendelijk werkgeverschap. Wat het hem oplevert, en dat is best veel, onder andere loyale werknemers en een open werksfeer. Tevens kwamen ook de uitdagingen aan bod waar je als werkgever tegenaan loopt. Zo kan je wel mantelzorgvriendelijk werken, maar hoe blijf je het op de agenda houden en onder de aandacht van de leidinggevenden en de medewerkers?

Eén van de conclusies was dat het bespreekbaar maken en houden van het thema mantelzorg, voor zowel de mantelzorger als de werkgever belangrijk is. Bespreekbaar maken levert meer begrip op en er kan dan naar een oplossing worden gezocht.

Aan het einde van de discussie in de bus gaf Saskia Schnoing vanuit de Treant Zorggroep aan dat ze een zelfde soort setting wil gaan organiseren alleen voor mantelzorgers. Dit omdat zij meer verwachten van familie van hun bewoners, waardoor ze mantelzorgers creëren én ze werken zelf mantelzorgvriendelijk. Zij zou graag willen horen wat mantelzorgers nu echt willen, waar lopen ze tegen aan en waar hebben zij behoefte aan.

Als afsluiting tekende Berry Lampe vanuit Lampe Vitaal de intentieovereenkomst om Mantelzorgvriendelijk te gaan werken.

 

Klik hier voor het gemaakte filmpje over deze Buzz on Tour

 

    

Ondertekening intentieovereenkomst Lampe Vitaal                            Aanwezigen in de Buzz

 

De Buzz on Tour is een onderdeel van het project In for Care 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht