Camera in Beeld; Heeft u één of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen?

21-06-2018

 

Op woensdag 20 juni organiseerde de VPB in samenwerking met de politie de bijeenkomst cq. voorlichting 'Camera in Beeld'. Hiervoor werden wij hartelijk ontvangen in het pand van VPB-lid Harwig aan de Atlantis 3 in Emmen. Na een kopje koffie of thee met wat lekkers werden we welkom geheten door Liesbeth Horstmann, waarna Harold Meijerink van de politie ons een voorlichting gaf over 'Camera in Beeld'.

 

 

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken. Het aanmelden van uw camera kan via www.politie.nl/cib of via uw wijkagent. Op deze site vindt u ook meer informatie.

Bij deze roept de politie nogmaals op om aangifte of melding te doen bij een incident. Uit onderzoek is gebleken dat de aangiftebereidheid laag is. Als er geen aangiftes of meldingen in een bepaalde wijk binnen komen, zal de politie daar ook minder naar toe gestuurd worden om te surveilleren. Gevolg is dus minder blauw op straat. Het is dus, voor de veiligheid van u en uw woon- en werkomgeving, van belang een incident altijd te melden bij de politie.

Na de presentatie van de politie hield SMC (Security Monitoring Centre) een presentatie over hun dienstverlening op maat op het gebied van beveiliging. Meer informatie kunt u hierover vinden op www.smc-alarmcentrale.nl

 

 

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje. Wij danken Harwig B.V. voor hun gastvrijheid.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht