Collectie Brands. Maak het mee!

17-03-2015

Ontdekarrangement voor inwoners van de regio Emmen

 

Emmen - Iedere maand biedt Emmen. Maak het mee! inwoners de mogelijkheid om gratis kennis te maken met het recreatief aanbod in de regio. Deze 'ontdekarrangementen' worden aangeboden via de website Emmen. Maak het mee!. Deze maand is het arrangement een speciale rondleiding bij de Collectie Brands, het museum in Nieuw-Dordrecht dat bekend staat om de unieke voorwerpen en kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. 

 

Ontdekarrangement 21 maart

Voor Emmen. Maak het mee! heeft de Collectie Brands een speciaal ontdekarrangement samengesteld. Deelnemers krijgen een rondleiding door het museum onder leiding van een gids en worden meegenomen in het verhaal van de Collectie Brands. Daarnaast is er een presentatie over het museum en voldoende gelegenheid om zelf rond te kijken, bijvoorbeeld in het huis van Jans Brands of de tijdelijke expositie 'Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in onze regio'. Deze expositie laat zien wat er 70 jaar geleden in en rond Emmen en net over de Duitse grens gebeurde: verzet, onderduiken, werkweigering, Jodenvervolging, Emslandkampen en de vliegtuigcrash.

 

Aanmelden

Het arrangement vindt plaats op zaterdag 21 maart om 13.00 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.emmenmaakhetmee.nl. Aanmelden is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol=vol.

 

Kijk voor meer informatie over dit ontdekarrangement op www.emmenmaakhetmee.nl/ontdek-de-collectie-brands  of neem contact op met Emmen. Maak het mee! via info@emmenmaakhetmee.nl .

 

Terug naar het nieuwsoverzicht