Coolrec Plastics start productie in Emmen

11-01-2017

Kunststofverwerkers Coolrec Plastics produceert vanaf vandaag in Emmen. Deze plaats werd uitverkozen vanwege de beschikbaarheid van personeel.

De timing van de start van de productie op het industriepark Emmtec in het voormalige pand van de failliete kunststofverwerker Inverko Compounding.

Coolrec en Inverko kenden elkaar. Coolrec heeft een deel van zijn plastic grondstoffen bij Inverko laten verwerken. Het bankroet van Inverko Compounding heeft de plannen voor een eigen vestiging in Emmen versneld, aldus vestigingsdirecteur Emiel Huijbregts. ,,We waren al van plan naar Emmen te komen. In Brabant zijn weinig goede mensen meer te krijgen, hier nog wel.’’

Coolrec, dochterbedrijf van afvalverwerker Van Gansewinkel, verwerkt in Emmen uitsluitend plastic afkomstig van in Waalwijk ontlede elektronica, die Wycycle via winkels en stortplaatsen heeft ingezameld.

De elf medewerkers van Coolrec werkten voor het merendeel eerder voor Inverko, een enkeling zelfs nog voor Plastinum, die daarvoor de fabriek exploiteerde. Ze produceren in 24 uur per dag, vijf dagen per week op jaarbasis 10.000 ton polystyreen en ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen). In de tweede fase wordt het machinepark uitgebreid en daarmee de bemensing, aldus Huijbregts. (bron www.dvhn.nl )

Terug naar het nieuwsoverzicht