De Groot Installatiegroep winnaar titel Drentse Onderneming van het jaar!

16-11-2016

Assen / Emmen – De Groot Installatiegroep uit Emmen is dinsdagavond in Assen benoemd tot Drentse onderneming van het jaar 2016. Het bedrijf streed samen met Apollo Group uit Coevorden en De ZorgZaak uit Hoogeveen om de titel.

De finale van de Drentse Onderneming van het jaar 2016 vond plaats in de kleine zaal van Theater De Nieuwe Kolk in Assen. De presentatie was in handen van Andries Ophof. Ook waren er sprekers, zoals Peter Oosterbaan van het TT Circuit, en was er een optreden van folkduo Tangarine. Ook Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen uit Nieuw-Buinen, die in 2015 werd benoemd tot Drents ondernemer van het jaar, maakte haar opwachting.

Winnaar Marcel de Groot kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter en gedeputeerde Henk Brink.

 

Jury

De jury bestond uit Henk Brink (provincie Drenthe), Geert Buiter (NOM), Kars Klok (Klok Afbouwprojecten en Vastgoedonderhoud), Yvonne Kooi (Royal Goedewaagen), Bert Nannen (HLB Nannen), Hilbert Wiechers (Wiechers Wonen), Hans de Willigen (Rein Advocaten & Adviseurs), Sjoerd Wind (VNO-NCW) en Eric Zwart (Rabobank).

In haar eindrapport roemt de jury de rol die De Groot Installatiegroep vervult voor de samenleving.

‘In ruim 50 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot toonaangevende speler in de Nederlandse installatie branche. De techniek van De Groot vind je terug in, zoals ze dat zelf noemen, grootse projecten in binnen- en buitenland. Zo heeft het bedrijf de brandbeveiliging van Nederlands grootste gebouw, De Rotterdam, geïnstalleerd. Maar ook installaties van metrolijnen in Amsterdam of in De Nieuwe Kolk in Assen zijn afkomstig van De Groot.’

Bekijk beelden van de bekendmaking en de reactie van Marcel de Groot: via deze link

 

Onderzoek naar eigen school

De jury was met name onder de indruk van het maatschappelijk ondernemen van het Emmer familiebedrijf.

‘Het bedrijf zet zich in voor techniek bij vrouwen, is mantelzorg vriendelijk en de stage-markt wordt actief benaderd voor stagiaires. De Groot heeft een eigen visie op scholing. Niet klagen, maar doen. Ervaren monteurs worden speciaal getraind om jongeren op te leiden. Een oud-docent van het ROC is zelfs aangetrokken om nog meer aan opleiding te doen. Er is nauw contact met verschillende scholen en er wordt zelfs onderzocht een eigen school op te zetten. Tevens heeft het bedrijf een eigen stichting waaruit ze maatschappelijk projecten in binnen en buitenland steunen.

'Het bedrijf functioneert als team'

De Groot Installatiegroep is gegroeid van 250 medewerkers in 2012 naar 500 medewerkers in 2016.

‘Een bijzondere prestatie’, aldus de jury. Het bedrijf functioneert als een team. Naast de grote rol van de familie De Groot, is het vooral het team van gemotiveerde medewerkers die elke dag weer het verschil maken. Directeur Marcel de Groot kijkt vooruit. Hij ziet een toekomst voor zich waarin zijn monteurs met 3D bril bij de klant snel en vakkundig aan het werk zijn. Onderdelen komen niet meer uit het magazijn, maar worden ter plekke met de 3D printer in de bus geprint en direct gebruikt. Deze toekomst ligt niet eens zo ver meer weg.’ (Bron: Emmen.nu) 

De Groot Installatiegroep Winnaar Drentse Onderneming van 2016

Terug naar het nieuwsoverzicht