Eerste cursus 'Aandacht voor mantelzorg' afgerond in Emmen

18-07-2019


Een op de vier mensen combineert een baan met zorgtaken thuis. Dit brengt risico’s van overbelasting met zich mee en kan leiden tot ziekteverzuim. Het levert u als werkgever daarom veel op om deze combinatie goed te laten werken: niet alleen kostenbesparing, maar ook duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Voor wie proactief aan de slag wil met het thema mantelzorgers op de werkvloer biedt de provincie Drenthe de praktijkgerichte cursus ‘Aandacht voor mantelzorg in Drenthe’. Tijdens de cursus bespreken de deelnemers hun vraagstukken en krijgen zij een handreiking voor het invoeren van een mantelzorgvriendelijk beleid. Dat klinkt ingrijpend, maar is het niet: aandacht voor mantelzorgers op de werkvloer is vooral een kwestie van doen, van samen kijken naar oplossingen op maat. 
 

v.l.n.r. Mariële de Wind, Debbie Ruiter, Albert Nieuwenhuis en Arda van Dam

De cursus wordt zoveel mogelijk aangeboden in de buurt van waar de deelnemers gevestigd zijn. Begin juli is de eerste cursus in Emmen succesvol afgerond. Wilt u ook aan de slag met dit thema? Neem dan contact op met Arda van Dam via a.vandam@vpb-emmen.nl.

Goed om te weten: in september 2019 lanceren we de website Mantelzorg Infopunt. Deze website biedt uitgebreide informatie voor werkgevers die de combinatie werk en mantelzorg graag in goede banen willen leiden. Uiteraard ontvangt u dan weer bericht van ons!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht