Emmen start proef met Zonneboilers

16-01-2013
EMMEN - Drie wooncorporaties en de gemeente Emmen starten een proefproject met zonneboilers in de Emmer wijk Bargeres en Veenoord. Tegen een kleine vergoeding kunnen huurders een zonneboiler op het dak krijgen.
Deze boiler verwarmt water met hulp van de zon en dit scheelt in gasverbruik. Als het project een succes is, wordt het uitgebreid naar andere wijken en dorpen.
De gemeente en de wooncorporaties houden op 23 en 24 januari informatiebijeenkomsten over het proefproject. Dit project is ion boven genoemd artikel alleen van toepassing op de huurwoningen van de verschillende woningcoorperaties.

De VPB zelf is in samenwerking met verschillende installateurs, lampenleveranciers en dakdekkers, het project MKB Green Deal gestart. Verder stimuleert de gemeente Emmen het gebruik van Zonneboilers bij bedrijfspanden door middel van het project Bargermeer Zon. Dit houdt in dat ondernemers zich kunnen laten voorlichten om gebruik te maken van Zonnepanelen op bedrijfspanden, niet alleen op bedrijventerrein Bargermeer.
Kortom de gemeente Emmen wordt steeds duurzamer!


Terug naar het nieuwsoverzicht