Emmlight behaalt prijs

13-09-2013
Een ’KEIGoede MKB’er’: dat is de Emmer fabrikant van ’dynamische’ led-verlichting Emmlight. Als eerste Drentse ondernemer kreeg technisch directeur en medeeigenaar Vincent de Groot dit nieuwe Drentse keurmerk gisteren uitgereikt. De bijbehorende kennisvoucher is al gespendeerd 

Mooie primeur: gefeliciteerd. "Zeker, ik zie dit als een mooie erkenning dat we als jong en innovatief bedrijf op de goede weg zijn. En het zorgt voor extra exposure voor Emmlight. Onze daglicht-simuleringsystemen worden vooral toegepast in de zorg en het onderwijs. Sectoren waar mensen langdurig onder kunstlicht werken of verblijven. De intensiteit en kleur van het licht past zich dynamisch aan hun dagritme aan. Dat levert aantoonbaar betere leefkwaliteit en leerprestaties op."

Waarom valt de keus op Emmlight?
"Dat hebben we te danken aan onze samenwerking met het innovatieplatform Syntens. Via hen kregen
we vorig jaar al een innovatiesubsidie van 60.000 euro. Daarmee hebben we samen met kunststoffabrikant VDL Wientjes in Emmen een nieuw design-armatuur ontwikkeld van een bio-plastic op basis van rietsuiker. Een wereldprimeur. En een belangrijke aanvulling op ons bestaande plafond-inbouwsysteem. Syntens heeft ons in beeld
gebracht bij de initiatiefnemers achter het keurmerk: de provincie Drenthe, Kamer van Koophandel en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij."
 
Wat gaan jullie met die kennisvoucher doen?
"Nou, eh…dat geld is feitelijk al besteed. Met VDL Wientjes hebben we drie nieuwe prototypes ontwikkeld plus een techniek waardoor we die in principe kleurloze bioplastic nu kunnen leveren in allerlei kleuren. Ik wil niet zeggen dat
we die stap niet hadden gezet zonder die kennisvoucher. Maar de 1200 euro van het KEI Goed MKBproject,heeft het wel absoluut versneld."
 
Het Diaconessenhuis Noorderboog in Meppel was gastheer voor de uitreiking: vast geen toeval?
"Inderdaad:Noorderboog is één van de zorginstellingen waarmee we in gesprek zijn over het installeren van een dynamisch led-systeem."
 
En hoe groot is de animo verder?
"Groot. We gaan dit jaar naar ruim 300 uitgeleverde led-armaturen in Nederland, Duitsland en België, waar we eigen verkoopvestigingen hebben. Volgend jaar groeien we door naar 1500 tot 3000 stuks.Dat is inderdaad een nogal ruime marge, maar bij dit soort systemen maakt een order meer of minder direct een groot verschil. We hebben nu een testprogramma lopen bij een verzorgingscentrum in Naarden, om het systeem te valideren voor de zorgsector. Daarna gaan we er nog actiever de markt mee op.
(Volledig interview en bron: www.dvhn.nl)

Terug naar het nieuwsoverzicht