Energielening voor bedrijven krijgt een vervolg

06-03-2017

De Energielening voor bedrijven in Emmen wordt wegens succes herhaald. Sinds 1 maart kunnen bedrijven opnieuw een voordelige lening aanvragen om te investeren in energiebesparende maatregelen. 

Ook deze keer stellen de gemeente Emmen en de Drentse Energie Organisatie (DEO) samen  € 300.000,- beschikbaar tegen een rente van 1%.  Een lening is mogelijk vanaf € 5.000 tot maximaal € 50.000 en bedraagt maximaal 75 % van de totale investering. De tweede ronde van de regeling is aan te vragen op www.energieleningemmen.nl

Wegens succes verlengd

De vorige keer was binnen een maand het budget van € 300.000 voor de energiebesparende maatregelen opgemaakt. Het totale beschikbare budget is uitgeleend aan 14 ondernemers die met elkaar € 590.000,- investeerden. De bedrijven hebben geïnvesteerd in LED-verlichting, zeer energiezuinige koel- en diepvriesinstallaties en zonnepanelen.

Investering in de toekomst

Volgens de Wet Milieubeheer zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als deze binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Met de energielening helpt de gemeente Emmen samen met DEO de bedrijven om aan deze verplichting te voldoen en duurzamer te ondernemen.

Terug naar het nieuwsoverzicht