Gastlessen? Zo geregeld! - gastlessen en bedrijfsbezoeken in het voortgezet onderwijs

28-05-2018

Geachte leden, 

Graag willen we je laten kennismaken met Gastlessen, zó geregeld. Dit is een online ontmoetingsplaats voor scholen en (technische) bedrijven rondom gastlessen en bedrijfsbezoeken in het voortgezet onderwijs. 

Scholen kunnen via deze dienst makkelijk en snel bedrijven vinden en contact leggen. Waaronder ook de bèta- en techniekdocenten of decanen die nog geen (groot) bedrijvennetwerk hebben. Bedrijven kunnen met deze dienst hun eigen scholennetwerk uitbreiden. Meer leerlingen komen hierdoor in contact met de werkpraktijk en krijgen een beter beeld van de mogelijkheden in de techniek. 

Op www.gastlessenzogeregeld.nu kun je kosteloos een profiel aanmaken in nog geen tien minuten. Het is geheel vrijblijvend. Je kunt precies aangeven waar je als bedrijf voor open staat en welke mogelijkheden je biedt. Bijvoorbeeld:

  • welke (technische) thema’s kun je aanbieden?
  • voor welke doelgroep van het voortgezet onderwijs heb je een aanbod?
  • hoe vaak per (school)jaar wil je een gastles of bedrijfsbezoek uitvoeren?
  • In welke periodes / dagen is er ruimte voor een activiteit? 

De site biedt ondersteuning voor school én bedrijf in de vorm van tips en hulpmiddelen voor o.a. het afstemmen, de doelgroep én het vormgeven van de activiteit. Met als doel de activiteit zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de leerlingen. 

Zie de bijlage voor meer informatie     Handleiding bedrijf aanmaken

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht