Gemeente Emmen neemt opknappen van Jacob Le Mairestraat op zich

19-02-2018

 

Emmen - De Jacob Le Mairestraat op industrieterrein Bargermeer 1 ligt er al jaren in slechte staat bij.

Het wegdek is onregelmatig en zit bovendien vol gaten. Voor passerend verkeer is het hobbelige asfalt niet bepaald een pretje. Omliggende bedrijven alsmede de VPB klagen al jaren over de beroerde bereikbaarheid. De laatste jaren bleef het onderhoud beperkt tot noodzakelijk lapwerk. De gemeente heeft daarom besloten om zelf actie te ondernemen en de weg over te nemen van eigenaar Maxi Franchise en Opslag BV (voorheen Finster BV). Emmen wil vaart maken en neemt daarom de klus voor eigen rekening, hoewel de gemeente er vanuit gaat dat Maxi Franchise en Opslag BV ook een duit in het zakje doen.

Gesteggel

Het bedrijf heeft in 2006 een beste lap grond gekocht om dit te ontwikkelen tot bedrijventerrein. Volgens de gemeente was het de afspraak dat de weg weer in goede orde zou worden overgedragen, inclusief vernieuwde riolering en verlichting. De eigenaar stelde echter dat de gemeente die werkzaamheden, zoals het aanbrengen van een toplaag, op zich zou nemen. Uiteindelijk verzandde alles in een juridisch steekspel en ligt de weg er nog altijd gehavend bij. Het gaat om een strook die van de brug tot ongeveer de locatie van de Trans loopt.

Wethouder René van der Weide vindt niet dat de weggebruikers de dupe moeten worden van de onenigheid tussen gemeente en wegeigenaar. ‘Belangrijk speerpunt voor ons is om achterstallig onderhoud van wegen weg te werken. Daarom gaan wij nu eerst de weg opknappen.’ Volgens Van der Weide is met Maxi Franchise overeengekomen dat zij ruim 29.000 euro gaan bijdragen in de kosten. Hoeveel het opknappen van de weg in totaal kost, zegt de wethouder niet. Dat valt onder geheimhouding. De renovatie gaat voor de zomer plaatsvinden.

Bahco

Het bedrijventerrein omvat ongeveer acht hectare en komt voort uit BAHCO, het project dat gericht was op het versterken van Emmer industrieterreinen. De aangelegde verbindingsweg is bedoeld om de Phileas Foggstraat met het te ontwikkelen industriepark te verbinden.

 

kapot asfalt © Rien Kort

 

 

Bron: Emmen.nu

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht