Gezocht! Programmamanager Vierkant voor Werk

20-03-2017

Wat is Vierkant voor Werk?

Vierkant voor werk is een krachtige samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid in de Gemeenten Hoogeveen, Coevorden, Hardenberg en Emmen, in samenwerking met de provincie Drenthe en het Ministerie van EZ. De regio Vierkant voor werk kenmerkt zich door zijn specialistische, innovatieve en hoogwaardige maakindustrie, vooral in HTSM toepassingen in mechatronica, olie & gas en chemie/biobased. Ondernemers, onderwijs en overheid hebben zich verbonden in een integrale, systematische en langjarige aanpak om een structurele versterking van de regionale economie te realiseren. Deze structurele versterking komt tot uiting in nieuwe innovaties, goede samenwerking en meer (technische) werkgelegenheid. 

Ons beeld van een programmamanager

Je bent een programmamanager met hands-on mentaliteit en een verbinder die draagvlak en consensus creëert. Samen met ondernemers, onderwijs en overheid realiseer je de doelstelling van Vierkant voor Werk. Je bent in staat de doelstellingen voor de langere termijn vast te stellen en te vertalen naar een strategische planning. Je bent communicatief vaardig, je hebt organisatievermogen en kan resultaten bereiken door andere partijen aan het programma te binden.. Je bent je bewust van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en andere omgevingsfactoren, je speelt in op deze ontwikkelingen en spreekt betrokkenen aan op hun bijdrage. Daarbij ben je in staat doelmatig te blijven handelen door je aan te passen aan steeds veranderende omstandigheden. 

De werkzaamheden

Als programmamanager zorg je voor een goede programmering zodat projecten worden gerealiseerd die aansluiten bij de beoogde resultaten. Je weet waarom clustervorming belangrijk is en welke parameters van belang zijn voor de regionale economie. Je identificeert en verbindt, binnen de complexe omgeving van het programma, de partijen en actoren en buigt verschillende belangen en standpunten om tot gezamenlijke kansrijke inzet. Je geeft leiding aan het programma door mensen te binden, te coachen en te faciliteren. Je zorgt voor een adequate personele bezetting en weet medewerkers te verbinden op gezamenlijke doelen en resultaten. Je treedt op als het dagelijkse aanspreekpunt en je bent het boegbeeld van Vierkant voor Werk. Als programmamanager onderhoud je daartoe regionaal, nationaal en internationaal contacten met belanghebbende bedrijven, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen (triple helix) en treedt op als ambassadeur van Vierkant voor Werk. Je zorgt voor het strategisch plan, inclusief begrotingen, een tijdige besluitvorming en verantwoording. Als programmamanager ben je samen met je team verantwoordelijk voor het realiseren van de doelen van het programma Vierkant voor Werk. Je verankert het programma in de deelnemende organisaties en draagt de successen uit.

Je plaats in de organisatie

Als programmamanager geef je direct of indirect leiding aan alle medewerkers die (al dan niet met een vast dienstverband) werkzaam zijn in het programmabureau van Vierkant voor Werk, alsmede aan de medewerkers van Kennispoort Drenthe, die tezamen één uitvoeringsorganisatie vormen. Verantwoording ben je verschuldigd aan de Program Board en de coördinerend gemeentesecretaris. 

Kennis en ervaringen die bijdragen aan het succes van Vierkant voor Werk

Ervaring als programmamanager en om kunnen gaan met de spanning tussen programma en betrokken organisaties. Ervaring met het werken in een samenwerkingsorganisatie en in staat zijn gezaghebbend te adviseren over de samenwerking. Bekendheid met het netwerk in de regio; het bedrijfsleven, kennis/ onderwijsinstellingen, overheden en actuele kennis op het gebied van economie en innovatie dragen bij aan het succes van jou als programmamanager van Vierkant voor werk. 

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan, voor 32 uur. Afhankelijk van je opleiding en ervaring, bieden we het maximale salaris indicatief € 6.413,00 (Schaal 14, conform CAO) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van het project (2017-2021). 

Vragen?

Heb je vragen over de vacature of wil je graag meer informatie, dan kun je contact opnemen met Ton Sleeking (Manager Strategie & Board) 06 5249 0349 of Jean Paul Kroese (Kwartiermaker) 06 1094 4177 van Vierkant voor Werk. 

Durf jij de uitdaging aan?

Herken je jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan te gaan dan kun je tot .. maart 2017 reageren via de website www.vooruitindrenthe.nl   

Procedure

Voor 11, 12 en/of 13 april nodigen wij geschikte kandidaten uit voor een gesprek. 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht