Gratis MKB scan en begeleiding bij energiebesparing

19-12-2017

 

Heeft u een elektriciteitsverbruik van 50.000 kWh tot 200.000 kWh en/of een gasverbruik van meer dan 25.000 kubieke meter? Dan kunt u gebruikmaken van de gratis MKB energiescan van de provincie Drenthe.

Adviesbureau Klimaatroute maakt een quickscan van uw bedrijf. Daarvan ontvangt u een digitaal rapport. Daarna volgt binnen 2 weken een persoonlijk adviesgesprek. Wilt u dan aan de slag met de uitkomsten van de quickscan en offertes opvragen, leveranciers selecteren of begeleiding naar een meer energie-efficiënte bedrijfsvoering dan kunnen de adviseurs van Klimaatroute u adviseren. Ook over de fiscale mogelijkheden en subsidies kunnen zij u meer vertellen. 

Energie besparen is niet vrijblijvend

Door het gewijzigde Activiteitenbesluit geldt voor de MKB bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit verbruiken een besparingsverplichting. Kunt u de energiebesparende maatregelen in minder dan 5 jaar terugverdienen, dan bent u verplicht de in het Activiteitenbesluit opgenomen maatregelen te nemen. Voor de provincie Drenthe is deze verplichting een extra reden om door te gaan met het stimuleren van energiebesparing.   

De MKB energiescan biedt

  •         Volledig inzicht in waar u in uw bedrijf energie kunt besparen
  •         Technisch en financieel advies bij het beoordelen van offertes
  •         Begeleiding bij de uitvoering van maatregelen

 

Meld u aan via info@klimaatroute.nl

 

         

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht