Harwig Installatiegroep behaald ISO-14001 milieucertificaat

12-09-2013
Namens VPB-lid Harwig Installatiegroep delen wij graag het volgende mede:

Vanaf 26 augustus is Harwig Installatiegroep ISO-14001 gecertificeerd. Met deze wereldwijd geaccepteerde norm voor milieubeleid worden milieurisico's van bedrijfsvoeringen beheerst en verminderd. Harwig Installatiegroep  grijpt de ISO-14001 norm aan om structureel en meetbaar te investeren in de verduurzaming van haar eigen bedrijfsproces én dat van haar opdrachtgevers en leveranciers.

Omdat ISO-14001 in basis ontworpen is voor productiebedrijven was de implementatie bij Harwig een uitdagend proces. Naast de verduurzaming van de eigen bedrijfsprocessen kan Harwig Installatiegroep vooral veel milieueffect realiseren door verduurzaming bij opdrachtgevers en leveranciers.

Substantiële energiebesparingen

Middels de realisatie van duurzame installaties is het voor opdrachtgevers mogelijk om een substantiële energiebesparingen te behalen. Hierbij valt te denken aan energiezuinige verlichting, zonnepanelen, warmtepompinstallatie, uitgekiende ventilatiesystemen en op afstand uitleesbare installaties. Middels een energiescan kunnen er diverse duurzame maatregelen inzichtelijk gemaakt worden.

Hoe vaker wij duurzame installaties realiseren des te meer invloed wij kunnen uitoefenen op de milieuprestaties aldus Friso Ypma (Commercieel Manager). Al eerder plaatste Harwig de eerste elektrische laadpaal in de gemeente Emmen.

Harwig Installatiegroep maakt al meer dan 100 jaar technische installaties middels dit certificaat willen wij extra benadrukken dat wij als organisatie milieubewustheid dus het milieu hoog in het vaandel hebben staan.

Opdrachtgevers verlangen steeds meer een duurzame installatiepartner die ontzorgt, aldus Friso Ypma die de toekomst in de installatietechniek rooskleurig tegemoet ziet. De orderportefeuille van Harwig is goed gevuld maar uiteraard is altijd nog wel ruimte voor een mooi (duurzaam) project!Fryso Ypma (Commercieel Manager) Harwig
foto: Theo Drent Fotografie


Terug naar het nieuwsoverzicht