Heiny Wendker van VPB-lid Sligro Emmen beste praktijkopleider 2019 van de provincie Drenthe

04-07-2019

 

Heiny Wendker uit Nieuw Schoonebeek is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Drenthe / in de sector Handel.

1 juli maakte SBB dat bekend. 

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. 

Heiny Wendker leidt sinds 2010 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Heiny is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat ze zo het echte bedrijfsleven leren kennen en ervaring kunnen opdoen die ze in hun toekomst goed kunnen gebruiken ” 

Maandag 18 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen. 

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht