Informatie voor scholen over Open Bedrijvendag Emmen

27-08-2019

Middels onderstaande brief zijn ook alle scholen in de gemeente Emmen geïnformeerd over de Open Bedrijvendag die op 2 november aanstaande plaats gaat vinden. Reeds 28 bedrijven hebben zich aangemeld om mee te doen en hopelijk zullen er nog vele volgen. Tevens hopen we ook dit jaar op veel belangstelling van de leerlingen.


Augustus 2019


Geachte heer, mevrouw,

Bedrijven en organisaties in de gemeente Emmen zetten op 2 november hun deuren weer open voor publiek tijdens de Open Bedrijvendag. De Open Bedrijvendag is er voor alle bedrijven en organisaties die aan anderen willen laten zien wie ze zijn, wat ze maken of welke diensten ze bieden.

Tijdens de Open Bedrijvendag zetten we ieder jaar een thema in de spotlights. In de gemeente Emmen besteden we op 2 november extra aandacht aan hergebruik en gebruik van hernieuwbare materialen. In twee woorden: circulaire economie.

Voor uw leerlingen is de Open Bedrijvendag een uitstekende gelegenheid om zich te oriënteren op een toekomstig beroep of om gewoon eens te zien wat voor schitterende bedrijven er allemaal zijn in Emmen. Binnenkort brengen we posters en flyers bij u langs waarmee u de leerlingen kunt attenderen op dit evenement. Als extra stimulans om meerdere bedrijven te bezoeken hebben we er een winactie aan gekoppeld: de leerlingen maken kans op een gloednieuwe iPad door speciale QR-codes bij minstens drie verschillende bedrijven te scannen.

Via de Appstore en Playstore kunnen leerlingen de app OBD Emmen downloaden: hierin staat een overzicht van alle deelnemers en hun activiteiten. Half oktober wordt in de Emmer Courant een plattegrond geplaatst waarop alle deelnemende bedrijven (zie ook www.obdd.nl) staan aangegeven.

We hopen veel van uw leerlingen te mogen verwelkomen bij het Emmense bedrijfsleven op zaterdag 2 november!

Met vriendelijke groet,

 

Herman G. Idema
Directeur-bestuurder VPB

 

             

 

Terug naar het nieuwsoverzicht