Kennismaking Drenthe College regio Emmen

14-06-2018

 

Twee gedreven vrouwen staan aan het roer van Drenthe College regio Emmen: Renate Renkema en Marieke Doosje. Renate is sinds 2 jaar werkzaam bij Drenthe College. Daarvoor was zij werkzaam in het bedrijfsleven en later gaf ze leiding aan verandertrajecten in het sociaal domein. Renate: “Ik vind werken in het onderwijs geweldig omdat ik hier van betekenis kan zijn in de vormingsjaren van studenten. Hun talenten laten ontdekken en met vertrouwen in eigen kunnen de volgende stap in hun loopbaan laten maken”.

Marieke Doosje heeft een onderwijsachtergrond en is sinds 13 jaar werkzaam bij Drenthe College. Marieke: “Het mbo is het hart van de samenleving en raakt alles in ons dagelijks leven. Ik vind het belangrijk dat wij een goede bijdrage leveren aan scholing die studenten voorbereid op hun rol in de maatschappij. Hierdoor dragen we bij aan een duurzame samenleving.”

Over Drenthe College
Drenthe College biedt onderwijs met ruimte om te groeien vanuit je eigen passie en talent. Dit vormt de basis voor een waarde- en betekenisvolle toekomst. In de regio Emmen zijn wij continu op zoek naar nieuwe vormen van uitdagend onderwijs om aan te sluiten bij de behoefte in de samenleving.

Bijna 8.000 studenten en cursisten volgen hun opleiding bij Drenthe College waarvan ruim de helft op een van de acht locaties in Emmen. In totaal zijn er 133 dagopleidingen (BOL) en 73 BeroepsBegeleidende Leerweg opleidingen (BBL) opleidingen in Emmen.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht