Kunst en samenwerking; Broodje Bahco bij Micksartgallery

12-09-2019

 

Het viel natuurlijk te verwachten bij een Broodje Bahco in Micksartgallery: bij binnenkomst in de ruim opgezette galerie stonden de geprepareerde doeken al klaar op twee schildersezels. Want het zou niet bij eten alleen blijven! Na een korte voorstelronde van de aanwezigen vertelden Erik Knegt en Annie Sturing over het initiatief om minder bekende kunstenaars de ruimte te bieden voor het exposeren en verkopen van hun werk. Samenwerking staat bij hen centraal, en waar mogelijk wordt gekeken hoe initiatieven aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo wordt er onder meer samengewerkt met Het Goed voor de productie van kleding en wordt de ruimte benut voor het geven van verschillende workshops.

Annie Sturing (li) en Erik Knegt 

Tijdens de lunch kreeg iedereen een vrolijk werkschort omgeknoopt, want nu moesten we zelf aan de slag.....
De opdracht: zet je favoriete dier uit Dierenpark Emmen op het ene doek en schilder op het andere doek een symbool dat weergeeft wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van Emmen.

Beide doeken, waarop verschillende wilde dieren ons meenemen naar symbolen die uiteenlopen van euro’s naar hartjes en van verrekijkers naar scheepsknopen, krijgen binnenkort een mooie plek in het kantoor van de VPB.

 

 

Foto's Hansman Foto en Beeldwerk

Op 11 oktober is er in de galerie een heuse modeshow waarbij modellen over de rode loper lopen in kleren die gemaakt zijn van tweedehands goed. Indien u de gallery eens met eigen ogen wilt bekijken bent u van harte welkom.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht