Leerlingen van Esdal VMBO brengen bedrijfsbezoek

16-07-2018

 

Op vrijdag 22, 29 juni en 6 juli hebben verschillende klassen van het Esdal College Weerdingerstaat en Esdal College Klazienaveen bedrijfsbezoeken afgelegd bij verschillende leden van de VPB.

De leerlingen van het Esdal College zitten in het eerste jaar van het VMBO en ze moeten al een profiel kiezen. Om ze te laten zien wat ze met de verschillende profielen later kunnen worden, brachten ze een bezoek aan onder meer Woonzorgcentrum Holdert en autobedrijf Misker.

Het bezoeken van de bedrijven hebben de leerlingen als zeer positief ervaren en ze waren enthousiast.

Ook ondernemers hebben de bezoeken als positief ervaren;

 

 

 Andre Belt van Holdert (Treant groep) geeft uitleg

 

De opzet is erg leuk!
De reacties van de leerlingen zijn ook positief, wat dat betreft leuk om te doen. Er zitten wel verschillen in de groepen, ook qua kennis.Wij willen gerust in de toekomst nogmaals meedoen. Het kost even tijd, maar heeft wel een meerwaarde.

Met vriendelijke groet,

André Belt
Projectcoordinator Holdert

 

Het was inderdaad leuk om de leerlingen een rondleiding te geven. Ze kwamen al lekker enthousiast binnen maar waren toch wel snel stil en onder de indruk. Verder heb ik qua organisatie weinig aanmerkingen. Het was erg leuk om te doen en om de jeugd geïnteresseerd te krijgen voor het hotelwezen! 

Mocht er in de toekomst weer interesse zijn in een rondleiding bij ons hoor ik het graag en doen we zeker weer mee. Uiteraard afhankelijk van de drukte hier maar daar kunnen we vast wel uitkomen dan. 

Bedankt! 

Met kleurrijke groet,

Hotel Restaurant ten Cate

 

 

Leerlingen bezoeken autobedrijf Misker

 

Geïnspireerd geraakt door de verhalen? En zelf meedoen? Meld u aan bij de VPB of bij Gastlessen Zo geregeld; https://www.gastlessenzogeregeld.nu/ Volgend schooljaar gaan we hier weer aandacht aan besteden.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht