Leerlingen voortgezet onderwijs op bedrijfsbezoek in Week van de techniek

27-02-2014
Emmen - Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche biedt interessante carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het oprapen heeft.  Daarom is het zo belangrijk om deze scholieren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt. 
 
Afgelopen week werd de Week van de techniek gehouden. Het activiteitenprogramma in Emmen is samengesteld door Werk en Vakmanschap en Drenthe College. Veertien bedrijven zetten de deuren open en laten zien hoe leuk de techniek is. Ook kunnen de bedrijven zich presenteren als interessante werkgever aan meer dan 300 VO scholieren.
 
In de regio Emmen hebben de leerlingen van het Esdal College, het Hondsrug College en het AOC Terra een bezoek gebracht aan een zeer divers technisch bedrijvenaanbod. (Niemeijer Installatietechniek B.V., Machine- en Apparatenfabriek Combimac B.V., Noordkoel B.V., Wensink, Sent Waninge, Teijin B.V.,  Aqualectra B.V. Philips Indal, Brands Bouw, Fresenius Hemocare, MTB Services B.V., Cofely Delta Controls NV, P&R Las en Metaaltechniek en Friesland Campina Domo Beilen). De leerlingen kunnen daar zien hoe producten binnen de technische sector gemaakt worden. Van infuuszakken en straatverlichting tot kogelvrije vesten en biertanks. 
 
De leerlingen zijn een dagdeel naar het bedrijf geweest en het andere dagdeel naar Drenthe College. Bij Drenthe College hebben de leerlingen gewerkt aan de praktijkopdrachten op het gebied van elektrotechniek, electronica, verspaning, constructie, laboratoriumtechniek, bouwkunde, motorvoertuigentechniek, procestechniek en de AOT. 

// Over het Drenthe College //
 
Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum. Elk jaar volgen ruim 8.300 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel.
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht