Leerlingen voortgezet onderwijs op bedrijfsbezoek in Week van de techniek

05-02-2018

 

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche verandert continu en de banen daarmee ook. Uitdagender, creatiever en innovatief. Daarom is het zo belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt. 

Deze week wordt de Week van de techniek gehouden, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari. Het activiteitenprogramma in Emmen is samengesteld door Werk en Vakmanschap en Drenthe College. Twaalf bedrijven zetten de deuren open en laten zien hoe leuk techniek is. Ook presenteren de bedrijven zich als interessante werkgever aan bijna 400 leerlingen uit het voortgezet onderwijs. 

In de regio Emmen brengen de leerlingen van Esdal College, Hondsrug College, Carmelcollege en Terra Emmen een bezoek aan een zeer divers technisch bedrijvenaanbod.(Harwig, Teijin Aramid, Hylu, Vossebelt, Ziemann Holvrieka, Atlas theater, Combimac, Elektromotoren Emmen Bonar, Emmtec services, Cas-Gea autoschade, Sent Waninge). De leerlingen kunnen daar zien hoe producten binnen de technische sector gemaakt worden. Van het 3D ontwerpen en tekenen van installaties, herstellen van schadeauto’s en maken van elektromotoren tot duurzame energiewinning en het maken van grote biertanks. 

De leerlingen gaan ’s morgens naar een bedrijf en ‘s middags naar Drenthe College. Bij Drenthe College werken ze aan praktijkopdrachten op het gebied van elektrotechniek, elektronica, constructie en verspaning, laboratoriumtechniek, bouwkunde, motorvoertuigentechniek (TT-Instituut in Assen), procestechniek en de AOT. 

DC Tech – van Schaikweg 98, Emmen Dinsdag 6 februari | ‘s middags
Contact via Jacob Kappen (06 15073397)

Op donderdagmorgen 8 februari vinden in DC Tech ook de provinciale Skills Talents vakwedstrijden voor vmbo scholen plaats. Drie wedstrijden op het gebied van techniek (Media, vormgeving & ict, Produceren, installeren & energie en Bouwen, wonen en interieur) worden dan gehouden. De winnende teams gaan met het provincieteam naar de landelijk finale in Zwolle op donderdag 15 maart.

Skills Talents vakwedstrijden DC Tech – van Schaikweg 98, Emmen
Donderdag 8 februari | 10.30 uur Contact via: Dick Lubbersen (06 30262348)

Over Drenthe College

Drenthe College is een mbo- en opleidingencentrum. Elk jaar volgen meer dan 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel.

Over Werk en Vakmanschap

Werk en Vakmanschap is een samenwerkingsverband van technische en industriële bedrijven. In de techniek is een tekort aan goed opgeleid personeel. Werk en Vakmanschap helpt bedrijven om dat probleem op te lossen. Dat doen wij door mensen met interesse in de techniek in dienst te nemen.

Gedurende dit dienstverband leiden wij deze mensen op. Ook coachen en begeleiden wij hen, met als doel dat ze een diploma behalen. Voor de leerlingen is het voordeel dat ze tegelijkertijd werken, leren en geld verdienen. Voor het bedrijf is het voordeel dat ze het juiste personeel krijgen. 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Jacob Kappen – Drenthe College
j.kappen@drenthecollege.nl 06 15073397

of

Sander Spithoven - Werk en Vakmanschap
0591-610040

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht