Let Op! Zelfs nepmails over skimming in omloop!!

19-02-2013
Politie waarschuwt voor nepmail over skimming!

Assen/regio - De politie ontving vandaag diverse meldingen van mensen die een mail ontvingen met daarin het dwingende advies om geld van hun eigen rekening over te schrijven naar een speciale 'derden'rekening.

In deze mail worden geadresseerden gewaarschuwd dat hun pinpas mogelijk is gebruikt bij een pinautomaat waar skimmingapparatuur is geplaatst. Vervolgens wordt hen verzocht de politie te helpen bij het onderzoek. Hiervoor moet het gehele saldo van de rekening, op één euro na, overgemaakt worden op een speciaal hiervoor beschikbaar gesteld nummer (430519036). De ontvangers van de mail mogen volgens het bericht daarna 48 uur lang geen gebuik maken van hun bankrekening. Tot slot vermeldt de afzender dat er geen pincode of bankgegevens wordt gevraagd en dat als men niet meewerkt, de rekening kan worden geblokkeerd en men tevens kan worden gezien als verdachte.

De politie heeft geen enkele betrokkenheid bij deze mail en waarschuwt iedereen die deze mail ontvangt niet in te gaan op de gevraagde acties.

U wordt verzocht om bij de politie aangifte te doen als u slachtoffer bent geworden van deze oplichting. De politie onderzoekt wie er achter zit.

Terug naar het nieuwsoverzicht