Nieuwe uitbreiding VPB-lid Jellice Pioneer Europe in Emmen

23-06-2017

Het bedrijf Jellice Pioneer Europe in Emmen gaat wederom uitbreiden. Het bedrijf heeft circa 2,5 hectare van de gemeente aangekocht op het Bedrijvenpark Emmtec-Zuid. Naast de vestiging van Jellice Group in Emmen heeft het bedrijf ook vestigingen in China (Shangdong), India ( Cuddalore), Taiwan (Pingtung) en Japan (Sendai). 

Bouke Arends, wethouder Economische Zaken gemeente Emmen, is bijzonder verheugd met het besluit van de board van Jellice Pioneer om in Emmen uit te breiden. “Het is een belangrijke beslissing van een internationale speler in de productie van hoogwaardige gelatine op de Aziatische en mondiale wereldmarkt. Ik ben blij dat het bedrijf het vertrouwen in de vestiging in Emmen heeft door er verder in te investeren. En uiteraard ben ik ook zeer content met de toename van werkgelegenheid, die het met zich meebrengt.”

Uitbreiding aantal arbeidsplaatsen

Jellice Pioneer Europe is onderdeel van de Jellice Group. Het bedrijf is sinds de overname van de gelatinefabriek van Econtis GmbH in 2010 actief in Emmen.De eerste uitbreiding vond plaats in 2014. Sinds 2010 is het aantal arbeidsplaatsen gegroeid van 36 naar 50. Met de huidige uitbreiding stijgt het aantal arbeidsplaatsen naar verwachting naar circa 75.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht