Nieuwe website Mantelzorg Infopunt helpt werkgevers bij mantelzorgvriendelijk ondernemen

18-09-2019

 

                                                                  

 

Tijdens een informatieve bijeenkomst bij VPB Emmen is vandaag de nieuwe website www.mantelzorginfopunt.nl gelanceerd. Deze online helpdesk biedt werkgevers tips en praktische instrumenten voor het succesvol combineren van werk en mantelzorg. De bijeenkomst was onderdeel van een internationale Partnermeeting in het kader van het Interreg project In For Care.

Bijna één op de vier werknemers combineert hun baan met zorgtaken thuis. Aandacht voor deze mantelzorgers op de werkvloer levert een ondernemer niet alleen financiële voordelen op door het voorkomen van ziekteverzuim, maar draagt ook bij aan de duurzame inzetbaarheid van de werknemers. Mantelzorg Infopunt biedt in vier overzichtelijke stappen een handreiking om tot een mantelzorgvriendelijk beleid te komen. In een mantelzorgvriendelijke organisatie is de combinatie van werk en mantelzorg bekend en bespreekbaar, zijn de mogelijke verlofregelingen bekend en worden deze actief toegepast, en zoeken leidinggevenden en medewerkers samen naar maatwerkoplossingen.

Er zijn meerdere manieren waarop een organisatie met het thema werk en mantelzorg kan omgaan. De website biedt daarom aanknopingspunten waarmee iedere organisatie aan de slag kan om aandacht aan dit thema te geven op een manier die past bij haar mensen en haar cultuur. In een samenleving waar het aantal werkende mantelzorgers gestaag toeneemt is een actief beleid op het combineren van werk en zorgtaken immers een onmisbaar onderdeel geworden van aantrekkelijk werkgeverschap.   

Mantelzorg Infopunt is mede mogelijk gemaakt door cofinanciering vanuit het Interreg Noordzee Regioprogramma voor het project In For Care. De website is samengesteld door VPB Emmen in samenwerking met projectpartners en associated partners Provincie Drenthe, Gemeente Assen, Gemeente Hoogeveen, Gemeente Aa en Hunze, Naoberloket Noordenveld en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

 

Lancering website door Arda van Dam (VPB)

 


Wethouder Guido Rink

 

Foto's Hansman Foto en Beeldwerk

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht