Nieuwsbrief Rondweg

03-09-2014
Zaterdagochtend 6 september is het zover: de bruggen van de ovonde worden opengesteld voor autoverkeer. Vanaf dan is de verkeerssituatie voor autoverkeer ‘normaal’. Wel wordt onder de bruggen het verkeer af en toe nog van rijstrook verwisseld, zoals dit nu ook gebeurt. Dit is mede om de laatste werkzaamheden aan de fietsbrug naast de ovonde af te ronden zodat deze brug ook met enkele weken open kan voor fietsers en voetgangers.
De fietsbrug over de Sint Gerardusstraat zal naar verwachting in het weekend van 10 – 12 oktober worden aangebracht. Hiervoor wordt de Rondweg ter hoogte van de fietsbrug afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De ovonde bruggen blijven dan gewoon open.
Groenvoorzieningen
Als de wegen, fietspaden en bruggen klaar zijn gaan we nog aandacht besteden aan de groenvoorzieningen, grenzend aan het project. De werkzaamheden daarvoor zullen in het najaar en het begin van de winter worden uitgevoerd.
Bewegwijzering
De ovonde zal eerst worden voorzien van tijdelijke bewegwijzeringsborden. De Nationale Bewegwijzeringsdient zorgt dat er uiteindelijk definitieve bewegwijzering komt in de vorm van de bekende ANWB-borden.
Webcam en verdere informatie
Diverse projecten van de Gemeente Emmen zijn via een webcam te volgen, zo ook het project aan de Rondweg. Kijkt u hiervoor op www.emmeninbeeld/nl
 

Terug naar het nieuwsoverzicht