Ondernemers ontmoeten elkaar bij Interland Noord-Nederland – Noord-Duitsland

18-06-2019

 

Voor het eerst sinds 1960 vond op zaterdag 15 juni weer de semi-voetbalinterland Noord-Nederland – Noord-Duitsland plaats, ditmaal in het stadion van FC Emmen 'de Oude Meerdijk'. Top amateurspelers uit het Noorden van Nederland en van Duitsland  namen het tegen elkaar op in een wedstrijd die tot het allerlaatste moment spannend bleef.De hele dag werd er rondom het thema ‘samen/zusammen’ van alles georganiseerd in het stadion: een Sport & Cultuur dag voor de jeugd, een wedstrijd Walking Football voor senioren en een door de VPB georganiseerde bijeenkomst voor bedrijven uit Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Er werden meerdere presentaties gegeven rondom het thema ‘samenwerken over de grens’ en er stonden informatieve stands van Flynth en van het Duitsland Instituut Amsterdam.

José Martin van Bureau Tolimit uit Lohne gaf de aftrap met haar verhaal over topsport op wielen, het geheim van teamvorming en de meerwaarde om als Nederlandse te werken bij een Duits bedrijf. Daarna vertelde Dieter Barlage, Duits ondernemer en bestuurslid van het Wirtschaftsverband Emsland, over het belang van samenwerking over de grens ondanks de taal- en cultuurverschillen.

 

 

Arda van Dam van de VPB ging in op onze samenwerking met het Wirtschaftsverband Emsland en op verschillende projecten van de VPB die nauw aansluiten bij de vraagstukken die onze Duitse buren bezighouden. Wethouder Guido Rink sloot af met een oproep om de initiatieven die nu al lopen verder uit te breiden en alle mogelijkheden aan te grijpen om elkaar beter te leren kennen en beter te kunnen bereiken.

Na de lunch was het tijd om met elkaar te genieten van een potje voetbal. De wedstrijd, die na 90 minuten een gelijkstand van 3-3 opleverde, eindigde na penalties alsnog met een overwinning voor de Duitsers. Ondanks deze teleurstelling was het een mooie dag die veel gespreksstof opleverde en een mooi uitgangspunt vormde voor de uitbreiding van onze samenwerking over de grens. 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht