Ondernemersevent Emmen 'Lekker Werken in Emmen'

28-03-2019

Woensdagavond 27 maart werd het Ondernemersevent Emmen 'Lekker Werken in Emmen' gehouden bij de Sligro. Dit event vond alweer voor de 12e keer plaats. Zo'n 150 bezoekers waren tijdens dit event aanwezig en zagen hoe tijdens het welkomstwoord van Herman Idema (VPB) de stage-app 'Hallo Stage' gelanceerd werd. Deze app is ontwikkeld op initiatief van de VPB-Emmen met ondersteuning van Dutch TechZone. 

(foto Bianca Verhoef)

De bedoeling is dat studenten door middel van deze app door te swipen een stageplaats kunnen zoeken en werkgevers stageplaatsen kunnen aanbieden. De eerste filmpjes zijn op het Ondernemersevent door werkgevers opgenomen. De app is gratis te downloaden op de smartphone via Applestore (Iphone) of via de Playstore (Android). 

(foto Bianca Verhoef)

Tijdens deze avond werd afscheid genomen van werkgroeplid Mariska Harbers van Advocatenkantoor Mariska Harbers. Zij werd namens de werkgroep door Eric Blaauwe (manager Sligro) voor haar jarenlange inzet bedankt met een bos bloemen en een flesje wijn. 

(foto Bianca Verhoef)

Na het welkomstwoord van Herman Idema werd het woord gegeven aan Michiel Kastelijn van het International Welcome Center North (IWCN) Hij vertelde kort hoe zij werkgevers die buitenlandse studenten een stageplaats willen bieden, kunnen ondersteunen. 

Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes verzorgd door NHL Stenden International Hospitality Management, werd er in een goede sfeer genetwerkt door de ondernemers. Oude contacten werden weer aangehaald en nieuwe contacten werden gemaakt. De muziek werd deze avond verzorgd door Bert Louissen met een gastoptreden van Isa Zwart die tevens tijdens de uitvoering 'Zoo Mooi! ode aan Aleid Rensen', zal optreden. 

(foto Bianca Verhoef)

(foto Bianca Verhoef)

De vertrekkende ondernemers kregen een goodiebag mee waarin diverse flyers, aanbiedingen en gadgets zaten van voornamelijk leden van de VPB. In één van de goodiebags zat de gouden paashaas. De gelukkige vinder hiervan was Fred de Leeuw van Buurtsupport. Deze paashaas geeft recht op 2 vrijkaarten voor de uitvoering van Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen, die op 23, 24 of 25 mei gehouden wordt in het Rensenpark. Klik hier voor meer informatie

 

                                 

(eigen foto's)

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht