Presentatie uitkomst Groeicarrousel Drenthe en Innovatie in het MKB

05-04-2019

 

De studenten Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, die onderzoek hebben gedaan voor de Groeicarrousel, gaven op 2 april jl. hun eindpresentaties in het Provinciehuis in Assen. De Groeicarrousel wordt vier keer per studiejaar ingezet. Bedrijven kunnen hiervoor zelf een business vraagstuk indienen waar kleine teams van studenten mee aan de slag gaan. Na 10 weken brengen ze een concreet en gedegen adviesrapport uit. VPB-leden Treant Zorggroep en Wireless Value hebben de afgelopen periode gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Na een woord van welkom door gedeputeerde Henk Jumelet vertelde Wijnand Aalderink van de RUG meer over dit project waarmee de universiteit een brug wil slaan naar het bedrijfsleven in Noord Nederland. Vervolgens kregen de studenten per team 1,5 minuut de tijd om samen te vatten welk vraagstuk ze hadden behandeld en wat de uitkomsten en adviezen waren. Ook de betreffende bedrijven kregen het woord om toe te lichten wat het had opgeleverd. In alle gevallen kon men concreet aan de slag met de adviezen van de studenten.

De middag werd afgesloten met een mini-college van dr. Bart Verwaeren, die aan de RUG onderzoek doet naar innovatie in het MKB. Hij ging daarbij in op de benodigde balans tussen exploitatie (steeds beter doen wat je vandaag al doet) en exploratie (uitzoeken wat je in de toekomst gaat doen). Om deze balans te vinden is het belangrijk om rekening te houden met de volgende drie factoren:

* druk (tijdsdruk, prestatiedruk, werkdruk)

* middelen (tijd, geld, mensen)

* gedeelde visie.

Geïnteresseerd in het thema creativiteit en innovatie en eventueel in deelname aan het onderzoek? Kijk dan voor meer informatie op www.rug.nl/creativity.

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht